Επιτέλους τολμήστε κύριε Πρωθυπουργέ…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Είναι γνωστό, πως με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του σε θέματα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο κ. Θάνος Ντόκος! Ο οποίος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)! Το γνωστό Ίδρυμα για τις επικίνδυνες θέσεις του στα εθνικά μας θέματα και για την πρεμούρα του, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (θέση που αποδέχεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) προκειμένου να μας λύσει εκείνο τις διαφορές μας με την Τουρκία! Διαφορές που βλέπει η Τουρκία, ενώ καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να βλέπει, αφού όλα τα ζητήματα είναι λυμένα από την Συνθήκη της Λωζάννης (1923) και την Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay – 1982)! Όπου με βάσει το άρθρο 3 αυτής της Σύμβασης του ΟΗΕ δικαιούται η Ελλάς να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ. Κάτι που δεν έχει πράξει καμιά ελληνική κυβέρνηση, υποτασσόμενες όλες οι κυβερνήσεις στο διατυπωμένο casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας!

Τα παραπάνω γράφω και ξαναγράφω και ενώ το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Oruc Reis είναι έτοιμο να προσεγγίσει το Καστελλόριζο, έρχεται ο Υπουργός Επικρατείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό να μας πει, ότι “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης είναι τα έξη ναυτικά μίλια!

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ”κόκκινη γραμμή” είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά»!

Όταν η ρωσική πρεσβεία διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών»!

Δηλαδή με ξεκάθαρη θέση, σπρώχνει την ελληνική κυβέρνηση στην επέκταση των ναυτικών μιλίων από τα έξη στα δώδεκα!

Μετά όλα τα παραπάνω, έρχεται ως λαγός κυβερνητικών αποφάσεων (για ακόμα μια φορά) η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και μας λέγει:

«Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια. Αυτό είναι ένα μονομερές δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας θα το ασκήσει όταν και όποτε αποφασίσει…»!

Εμείς θα πούμε για άλλη μια φορά!

Κύριε Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε, αφήστε τα επικίνδυνα παιχνίδια με τους λαγούς σας και επεκτείνετε επιτέλους τα ναυτικά μίλια της κυριαρχίας μας! Δείξτε τον πατριωτισμό που αρμόζει σε Έλληνα Πρωθυπουργό και μην ακούτε συμβουλές που χαρακτηρίζονται από φοβικά (τουλάχιστον) σύνδρομα προς τον θρασύδειλο Τούρκο Σουλτάνο!!

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η κ. Ρένα Δούρου;

Η κυρία Ρένα Δούρου ήταν Περιφερειάρχης Αττικής την περίοδο (23 Ιουλίου 2018) της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας. Μια φωτιά που κατάστρεψε περιουσίες συνανθρώπων μας, μια φωτιά που κατάστρεψε το οικοσύστημα της περιοχής, μετατρέποντάς την σε κρανίου τόπο!

Μετά από δυο και πλέον χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη κάλεσε την κυρία Δούρου για να απολογηθεί, αφού είναι κατηγορουμένη μεταξύ πολλών άλλων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αφού ενέχε3ται για πράξεις και παραλήψεις της Περιφέρειας Αττικής!

Μετά την απολογία της στον ανακριτή, η πρώην Περιφερειάρχης αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο!

Φαίνεται, πως παρ΄ ότι κατέθετε επί 12ώρου, έπεισε την ελληνική δικαιοσύνη (ανακριτή και εισαγγελέα) με τον ισχυρισμό της, πως ευθύνεται η Πυροσβεστική, που δεν ενήργησε αστραπιαία από την πρώτη εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς!

Και χρειαζόταν 12 ολόκληρες ώρες για να πεισθεί η δικαιοσύνη;

Όμως, τον ίδιο ισχυρισμό διατύπωσε λίγες ημέρες πριν στον ανακριτή (πως δηλαδή τα εναέρια μέσα δεν επιχείρησαν άμεσα με την εκδήλωση της πυρκαγιά) και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλίας Ψινάκης! Στον οποίο όμως, μετά την 4ωρη απολογία του (;;;), του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ!

Δηλαδή, ο κ. Ψινάκης είχε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την κ. Δούρου;

Ωστόσο εμείς είμαστε σίγουροι ότι και οι επόμενοι κατηγορούμενοι θα κινηθούν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, ρίχνοντας το ανάθεμα της φονικής πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική!

Αλλοίμονο σε αυτούς που βρήκαν τραγικό – εφιαλτικό θάνατο και τους οικείους τους! Αλλοίμονο σε αυτούς που επέζησαν και είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής! Αλλοίμονο, σε αυτούς που πιστεύουν, ότι οι υπεύθυνοι της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θα πληρώσουν, για να αναπαυθεί η ψυχούλα των αθώων θυμάτων αυτής της τραγικής πυρκαγιάς!!

Ανατροπή στη Δίκη Χρυσής Αυγής;

Υπέρ της αναστολής στην έκτιση της ποινής και στους καταδικασθέντες για ποινές πάνω από 10 χρόνια, αλλά και σε εκείνους που καταδικάστηκαν για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής με 13 χρόνια τάχθηκε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Αυτό το στηρίζει στο ότι σύμφωνα με το νόμο για να μη δοθεί αναστολή στους βαριά καταδικασθέντες πρέπει να είναι είτε ύποπτοι φυγής είτε να έχουν άγνωστη διαμονή στη χώρα είτε να έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να φύγουν.

Αναμένεται η απόφαση της Έδρας του δικαστηρίου…

loading...