ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ή ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Είναι γνωστό πως βρισκόμουν πάντα απέναντι από την Χρυσή Αυγή, καταδικάζοντας τις πρακτικές της στο σύνολό τους. Είχα αναδείξει επίσης, τη συμμετοχή Βουλευτή της σε heavy metal συγκρότημα που υμνούσε τον σατανά. Όπως επίσης είχα αναδείξει την παρουσία Ναζιστών της Γερμανίας στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου, προσκληθέντες από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Όμως, στη διεξαγόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν είχε κανείς το δικαίωμα, είτε πολιτικός (πόσο μάλλον ο Πρωθυπουργός), είτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, πριν από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, να προκαταβάλλει το καταδικαστικό αποτέλεσμα. Πολλώ δε μάλλον, δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνονται χιλιάδες λαού έξω από το Εφετείο, πριν από την απόφαση της Έδρας.

Ωστόσο τι ακριβώς βιώσαμε αυτές τις ημέρες; Πολλοί πολιτικοί, κάποιες εφημερίδες και κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να ζητούν μετά επιτάσεως την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πριν από την απόφαση του Δικαστηρίου.

Το δε σύνθημα που κυριάρχησε μετά από όλους αυτούς, ήταν πως “νίκησε η Δημοκρατία”!

Φαίνεται όμως, πως λησμονούν αυτοί οι “λάτρεις” του δημοκρατικού πολιτεύματος, ότι – όπως όλα τα πολιτεύματα – έχει και αυτό τους κανόνες του. Και όταν οι βασικοί κανόνες της Δημοκρατίας παραβιάζονται, τότε πρέπει να έχουν την τόλμη όλοι αυτοί, να αναγνωρίζουν την παραβίαση αυτών των κανόνων και να προβαίνουν σε διορθωτικές κινήσεις αποκαταστάσεως της δημοκρατικής νομιμότητας!

Και εξηγούμαι: Σύμφωνα με την αρχή της; Διακρίσεως των Εξουσιών (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική), η οποία κατοχυρώνεται και στο Ελληνικό Σύνταγμα, η δικαιοσύνη πρέπει να επιτελεί το έργο της σε συνθήκες ανεξαρτησίας, χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις από φορείς των άλλων Εξουσιών. Επομένως είναι απαράδεκτο, προ της αποφάσεως του δικαστηρίου και ενώ ακόμη η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή δεν έχει τελεσιδικήσει να γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών και πολιτειακών παραγόντων, διότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούν έμμεση παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Μάλιστα, όπως με πληροφορούν έγκριτοι νομικοί, στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο υπάρχει ο σχετικός νομικός όρος “obstruction to justice”. για την προστασία της δικαιοσύνης από έξωθεν παρεμβάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση τι έπραξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που έχει κάθε δικαίωμα (και υποχρέωση θα προσέθετα) να παρέμβει; Αλλά και η ηθική πλευρά του ζητήματος δεν πρέπει να παραβλέπεται!

Δυστυχώς αυτή η καταστρατήγηση βασικών κανόνων Δημοκρατίας, μας παραπέμπει πως όλα αυτά έγιναν, προς χάρη ενός θλιβερού παιχνιδιού δημιουργίας εντυπώσεων, με προφανή σκοπό να αντλήσουν τα κόμματα Εξουσίας και οι πολιτικοί τους μικροκομματικά οφέλη!

Κλείνοντας, δοθείσης της ευκαιρίας, θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο λαλίστατος κ. Χαρδαλιάς και οι κρατικοί λοιμωξιολόγοι, αν ανίχνευσαν κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στην συγκέντρωση χιλιάδων λαού, έξω από το Εφετείο, όταν ήταν ο ένας επάνω στον άλλο!

Γιατί γεννήθηκε εύλογα η απορία στον ελληνικό λαό! Ο κορωνοϊός “αγαπάει” τις συναυλίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τις πλατείες, τα κέντρα ψυχαγωγίας και φαγητού και “απομακρύνεται“ από τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;

Αλήθεια κ. Χαρδαλιά, πόσα πρόστιμα κόψατε σε συμμετέχοντες στη συγκέντρωση του Εφετείου;;

loading...