Α.Γεωργιάδης: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών – Οι Σκοπιανοί την τηρούν κατά γράμμα»!

 Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τον Covid-19 για το ενδεχόμενο να παρθούν νέα σκληρά μέτρα ενώ δικαιολόγησε την στάση της ΝΔ στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική.»

Μα αν δεν κάνουμε λάθος, δεν έχει τηρήσει τίποτε κατά γράμμα η σκοπιανή κυβέρνηση, συνεπώς η Συμφωνία των Πρεσπών ήδη έπρεπε να έχει καταγγελθεί.

Ο A. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών.»

O A.Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά, αλλά δεν θα ανακοινώσει κάτι καινούριο.

Όπως είπε, έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και η Ελλάδα εξακολουθεί να πάει πολύ καλά.

Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική.

Τέλος, επεσήμανε ότι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

 

loading...