«Βολές» Ν.Κοτζιά κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Λυπάμαι πραγματικά για τη στροφή του στον νεοσημητισμό»

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τις αποφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, με ανάρτηση του, σχολιάζει το κείμενο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική κάνοντας λόγο για στροφή «στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών της εξωτερικής πολιτικής του 2015-2018. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι λείπουν αναφορές στον πατριωτισμό ενώ στο Κυπριακό εγκαταλείπεται η θέση για κατάργηση των εγγυήσεων και δεν αναφέρεται η τουρκική κατοχή.

Η ανάρτηση Κοτζιά

«Διάβασα με Προσοχή το “ντοκουμέντο” του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά. Λυπάμαι πραγματικά για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8. Δεν μπορεί κάποιος να καμαρώνει για τα αποτελέσματά της και να αρνείται τις αρχές και τις αξίες της. Για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση αυτού του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό. Ταυτόχρονα εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κύπρου, ενώ ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή. Μια ένοπλη και βίαιη κατοχή της Τουρκίας που απαιτεί ταυτόχρονα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Κρίμα».

loading...