Ιδού η μέγιστη ύβρις των Αζέρων! Αφήνουν άταφους τους νεκρούς στρατιώτες τους (ΦΩΤΟ)

Ντοκουμέντο με αρμένιους στρατιώτες να συγκεντρώνουν τους σωρούς των Αζέρων στρατιωτών που τις αφήνουν άταφες οι συμπατριώτες τους

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Οι καταγγελίες από την αρμενική πλευρά είναι συνεχόμενες τον τελευταίο καιρό. Οι Αζέροι δεν σέβονται, όχι μόνο την εκεχειρία αλλά και τους ίδιους τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο.

Οι Αρμένιοι καταγγέλουν, ότι οι Αζέροι αφήνουν τους νεκρούς άταφους. Μάλιστα το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αρμενίας απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς, ενημερώνοντας σχετικά με τον κίνδυνο ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής καταστροφής.

«Η κατάσταση με τα πτώματα στο πεδίο της μάχης είναι ήδη εκτός ελέγχου. Μια τέτοια ανθρωπιστική καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε τρομερά ανθρώπινα και περιβαλλοντικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης διαφόρων επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών μέσω των ζώων. Οι συνέπειες αυτές δεν θα περιοριστούν στα εδάφη του Αρτσάχ, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, αλλά θα αποτελέσουν απειλή για ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε η ενημέρωση του υπουργείου.

Ξέρουμε, ότι η ταφή των νεκρών στην Αρχαία Ελλάδα ήταν θρησκευτικό καθήκον των οικείων τους και προβλεπόταν από το νόμο, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα στον σύγχρονο πολιτισμό. Η αμέλεια από τους οικείους, θεωρείτο βαρύ έγκλημα στον ηθικό χαρακτήρα του νεκρού.

Θεωρούσαν υποχρέωσή τους την τέλεση της ταφής, επειδή πίστευαν ότι από την ανάπαυση του σώματός τους εξαρτιόταν και η αποδοχή και ανάπαυση της ψυχής τους στα Ηλύσια Πεδία. Ατιμωτικό ήταν να μείνει το σώμα άταφο. Γιατί συνήθως έμεναν άταφοι οι προδότες της πατρίδας, οι λιποτάκτες, οι ιερόσυλοι και οι αυτόχειρες.

Στα γραφεία του Ινφογνώμονα έφτασε οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει σωρούς Αζέρων στρατιωτών παρατημένες. Διαμελισμένα πτώματα, άλλα αποκεφαλισμένα, δείχνουν την πραγματική φρίκη του πολέμου.

Ο φακός εστιάζει σε χειριστή οχήματος. Το αίμα του είναι ακόμα φρέσκο που σημαίνει, ότι η τελευταία επίθεση από τους Αρμενίους του Αρτσάχ, η οποία του έκοψε το νήμα της ζωής ήταν πρόσφατη.

Το υλικό προέρχεται από την αρμενική πλευρά. Στρατιώτες συγκεντρώνουν τις σωρούς των Αζέρων αντιπάλων τους. Οι συμπατριώτες τους τούς άφησαν ξεχασμένους κάτι που συνιστά μέγιστη ύβρις.

loading...