Ο αγρότης που «θεράπευε» καρκινοπαθείς με καβουρόζουμο στην Κρήτη. Ατελείωτες ουρές με ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα έφθαναν στην Κρήτη…

1987. Η Ελλάδα αναστατώθηκε όταν ένας αγρότης από την Κρήτη ανακοίνωσε ότι βρήκε τη «μαγική» συνταγή κατά του καρκίνου.

Ο Πέτρος Χουστουλάκης, από το χωριό Πανασσός, έλεγε ότι γιάτρευε καρκινοπαθείς με το ζουμί καβουριών, το οποίο έβραζε με άλλα βότανα. Για να ενισχύσει τη δήθεν «ιατρική επιτυχία» του, παρουσίαζε τη σύζυγό του και ισχυριζόταν ότι της γιάτρεψε τον καρκίνο στο μαστό και στα οστά. Η φήμη του διαδόθηκε αστραπιαία στο πανελλήνιο, όταν έπαιξε σχετικό ρεπορτάζ του Κώστα Βεζυράκη στην εκπομπή «Κυριακάτικα» της δημόσιας τηλεόρασης.

Ξαφνικά, τα τηλέφωνα στον Πανασσό «έπεφταν βροχή» από απελπισμένους καρκινοπαθείς οι οποίοι ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον «γιατρό» και το «φάρμακο».

Μέσα σε λίγες ημέρες, οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας ήταν υπερπλήρεις από καρκινοπαθείς που ταξίδευαν στην Κρήτη για να πιουν το καβουροζούμι. Το ίδιο και τα καράβια.

Ξενοδοχεία γύρω από το χωριό γέμισαν και έξω από το σπίτι του «γιατρού» στήθηκε ακόμη και καντίνα.

Η «αντικαρκινική» συνταγή του Πέτρου Χουστουλάκη, ήταν καβούρια, χόρτα, καρότα, φύλλα ελιάς, κ.α. Δεν προλάβαινε να δίνει το καβουροζούμι. Κάποιες φορές του τελείωναν τα καβούρια και οι ασθενείς έτρεχαν και τα μάζευαν μόνοι τους ή τα παρήγγειλαν από άλλες περιοχές.

Ο αγρότης υποστήριζε ότι δεν έπαιρνε χρήματα και ότι το έκανε για το καλό της… ανθρωπότητας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που όρισε έναν φίλο του ως εκπρόσωπο Τύπου και έδωσε και συνέντευξη σε ξενοδοχείο. Εκεί, απειλούσε ότι θα έδινε τη συνταγή στο κοινό σε δύο ημέρες, αν η κυβέρνηση και ο ΕΟΦ δεν συνεργάζονταν μαζί του.

Οι αρχές υποπτεύθηκαν «εμπόριο ελπίδας» και άρχισαν να παρακολουθούν τον Χουστουλάκη. Οι γιατροί του Ηρακλείου και αυτοί προσπάθησαν να σταματήσουν τη διάθεση του καβουρόζουμου, κάνοντας μηνύσεις εναντίον του. Τελικά, τον συνέλαβαν για απάτη κατ’ επάγγελμα.

Τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες είναι της Κρητικής εφημερίδας «Πατρίς».

.

mixanitouxronou.gr

loading...