Φτιάξε καθαριστικό πατώματος, εύκολα και γρήγορα, γλιτώνοντας τα χημικά

 Γιατί να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με αλλεργιογόνες και επιβλαβείς ουσίες;

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς τα χημικά καθαριστικά του εμπορίου, ο αέρας του σπιτιού σου γεμίζει με δεκάδες χημικές ενώσεις.

Ειδικά αν τυχόν υπάρχουν στην οικογένεια άτομα που υποφέρουν από άσθμα ή αλλεργίες αυτή η επιβάρυνση της εσωτερικής ατμόσφαιρας τους επηρεάζει άμεσα, ανάλογα με το βαθμό ευαισθησίας τους.

Δημιουργώντας το δικό σου καθαριστικό πατώματος γλιτώνεις την επιβάρυνση στην υγεία αλλά και τα έξοδα!

Τι θα χρειαστείς

1/4 του φλυτζανιού λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων

1/4 του φλυτζανιού σόδα πλυντηρίου (κρύσταλλοι ανθρακικού νατρίου)

2 λίτρα ζεστό νερό που το έχεις βράσει

Ρίχνεις όλα τα παραπάνω υλικά στον κουβά, και ανακατεύεις μέχρι να γίνει αφρός. Το μίγμα είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις για το σφουγγάρισμα. Δεν χρειάζεται φυσικά ξέβγαλμα μετά.

Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει, αφού το πανίσχυρο μίγμα θα διώξει την επίμονη βρωμιά που έχει συσσωρευθεί στο πάτωμά σου, κάνοντας ακόμη και τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια να αστράψουν, αφού είναι επίσης αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό.

Συμβουλή: Τη σόδα πλυντηρίου την βρίσκεις στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, αν και όχι σε όλα. Μπορείς όμως να την παραγγείλεις από το διαδίκτυο. Εναλλακτικά αντικατέστησέ την με μαγειρική σόδα.

Το συγκεκριμένο μίγμα δεν ενδείκνυται για κερωμένα πατώματα και πατώματα laminate, μάρμαρο ή γρανίτη.

Και φυσικά, πάντα να ξεπλένεις καλά με καθαρό νερό τη σφουγγαρίστρα μετά από κάθε χρήση και να την αφήνεις στον ήλιο να στεγνώσει πριν την φυλάξεις, έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές.

loading...