Μία ανάσα (και) από την ΚΡΗΤΗ! «Δικά μας όλα» λένε οι Τούρκοι, δείτε ΧΑΡΤΕΣ

Ολοταχώς προς σύγκρουση…

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάιμ, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, προκάλεσε ξανά και προειδοποίησε πως το Oruc Reis θα φτάσει μέχρι και νότια της Κρήτης. Συγκεκριμένα, έδειξε πάλι τους τουρκικούς χάρτες για την Ανατολική Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης Ερντογάν να προχωρήσει στις θαλάσσιες έρευνες «όπου θέλει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είναι δική μας η υφαλοκρηπίδα, θα κάνουμε έρευνες όπου θέλουμε. Κάνουμε έρευνες στο δικό μας χώρο, όπως γίνεται και στην Μαύρη Θάλασσα. Μιλάμε για εξωτερική παρέμβαση στη δουλειά μας εκεί που δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Η υφαλοκρηπίδα μας είναι με το ροζ χρώμα», σημείωσε δείχνοντας τον χάρτη.

«Εδώ θα κάνουμε έρευνες όπου θέλουμε. Και συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο της συμφωνίας που κάναμε με τη Λιβύη. Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Οκτάι, η Τουρκία είναι μια χώρα «που περικλείεται από τρεις θάλασσες και δεν μπορεί να βγει στα ανοιχτά. Αυτό σημαίνει να είναι κανείς φυλακισμένος. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί η Κύπρος είναι τόσο σημαντική;», συμπλήρωσε, δείχνοντας πως η γείτονα θέλει την Μεγαλόνησο για δικό της «αεροπλανοφόρο».

ΕΥΡΩΠΗ

Ο Οκτάι προειδοποίησε ότι «απειλές» και «κυρώσεις δεν περνάνε στην Τουρκία», ισχυριζόμενος ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα «που ξεκίνησε ως οικονομική ένωση και έπειτα εξελίχθηκε σε πολιτική ένωση, ξαφνικά μετατράπηκε σε ένα ρατσιστικό περιθωριοποιημένο οικοδόμημα, σε ότι αφορά τις αξίες και την κατανόηση της θρησκείας. Ξαφνικά έγινε μονοφωνική. Όταν ένα σύστημα που αποτελείται από συγκεκριμένες αξίες, γίνεται έτσι, δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης. Μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει και επικρατεί χάος».

«Γνωρίζουμε πως έγινε η Νότια Κύπρος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Ποιά είναι η απειλή; Κυρώσεις. Κι εμείς τους λέμε ότι οι απειλές της Ε.Ε. δεν σημαίνουν τίποτα. θα έπρεπε να υπάρχουν λύσεις αντί για απειλές. Δεν είμαστε μια χώρα που λειτουργεί με απειλές. Ασχέτως από τις κυρώσεις, έχουμε μάθει ότι αυτό είναι η δύναμή μας. Ήρεμα προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις πολύ γρήγορα»,κατέληξε.

loading...