Η εξέλιξη των θρησκειών – ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Λένε κάποιοι οτι περίπου το 50 % του πληθυσμού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εγκατέλειψε οικειοθελώς την αρχαία θρησκεία ( οι υπόλοιποι είναι γνωστό οτι “πείσθηκαν” με το σπαθί ! ) . Γιατί ;
Υποθέτω οτι κάποιοι αρχαίοι διανοητές είχαν φέρει την ιδέα οτι πιό λογικό είναι να υπάρχει ΕΝΑΣ θεός και όχι πολλοί που μάλιστα ερίζουν ή έχουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους ! Πήγαν προς τον χριστιανισμό που τότε ουδεμία σχέση είχε ακόμη με το τέρας που κατασκεύασε ο “μέγας” Κωνσταντίνος .
Τα χρόνια πέρασαν και πολλοί εγκαταλείπουν σήμερα τις αβρααμικές θρησκείες . Γιατί ;
Διότι οι επιστήμονες έφεραν την ιδέα οτι ο άνθρωπος είναι ένα ασήμαντο όν μέσα στο Σύμπαν και το ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΕΣ είναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ θεός δεν τον παρακολουθεί για να καταμετρήσει πόσες φορές αυνανίζεται , ούτε του έχει ετοιμάσει χλοερούς παραδείσους και καυτές κολάσεις .
ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΕΣ ;
Ο άνθρωπος πάντα αναζητούσε απάντηση στο ερώτημα “ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ; ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ;” .
Δυστυχώς το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί με κανένα επιστημονικό πείραμα ( προς το παρόν ) .
Πρέπει μόνοι μας να επινοήσουμε μια απάντηση . Εάν η απάντηση περιέχει την λέξη “θεός” τότε την λέμε “ΘΡΗΣΚΕΙΑ” . Εάν δεν περιέχει αυτή την λέξη τότε την λέμε “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ” .
Ο λόγος ύπαρξης του ανθρώπου έχει πλέον ανακαλυφθεί .
Ο άνθρωπος υπάρχει σαν ΕΞΑΡΤΗΜΑ του Σύμπαντος ( όχι σαν αφεντικό ) και η αποστολή του είναι
– Να προστατεύει την Ζωή ( πχ απο πτώση μετεωρίτη )
– Να εξελίσσει την Ζωή ( να παράγει όλο και τελειότερα όντα )
– Να διασπείρει την Ζωή ( σε άλλους πλανήτες )
οπότε ιδού ο πυρήνας της Νέας Θρησκείας ( βλέπε http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html ) .
Σήμερα το πλέον καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι το πώς θα εξελίξουμε ούτε το πώς θα διασπείρουμε την Ζωή . Το πρόβλημα είναι το πώς θα την προστατέψουμε απο τον άνθρωπο – καταστροφέα .
Η Νέα Θρησκεία επ’ αυτού έχει να καταθέσει κάποιες λογικοφανείς ιδέες :
ΙΔΕΑ Α) Το πρόβλημα του πλανήτη μας αρχίζει απο το ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά υποείδη ανθρώπου : Ο Άνθρωπος – Φιλόσοφος και ο Άνθρωπος – Καταστροφέας . Ο Άνθρωπος – Καταστροφέας μετέχει σε έναν τεράστιο παρασιτικό οργανισμό που τρέφεται απο το πετρέλαιο . Αυτός ο παρασιτικός οργανισμός επιτίθεται στο οικοσύστημα του πλανήτη Γή και προκαλεί όλα τα προβλήματα .
( Βλέπε λεπτομέρειες στην http://lofos.info/pythas/oil-worm.html και στην
https://www.facebook.com/%CE%9D%CE%95%CE%9F-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%85-599066357091214/?modal=admin_todo_tour ) .
Όλα τα ευγενικά πνεύματα που αντιμάχονται τον Καπταλισμό και τις Αβρααμικές Θρησκείες είναι τα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ που παράγει η Γή ενάντια στο καρκίνωμα που ονομάζεται “Άνθρωπος-Καταστροφέας” .
ΙΔΕΑ Β) Στον μικρόκοσμο των υποατομικών σωματιδίων , των πρωτονίων και των ηλεκτρονίων ίσως δεν ισχύουν οι γνωστοί λογικοί νόμοι που ξέρουμε . Ίσως το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να μπορεί να επηρεάζει το παρελθόν και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ την ΑΙΤΙΑ ! Το ίδιο ίσως ισχύει και σε μεγάλη κλίμακα : Το Σύμπαν ( μπορούμε να το δούμε και σαν ΕΝΑ σωματίδιο ) μπορεί να επεμβαίνει στο παρελθόν του και να δημιουργεί τις αιτίες . Δηλαδή επειδή ΘΕΛΕΙ να δημιουργήσει ζωή , η ζωή ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ στο παρελθόν και δημιουργεί την ανομοιόμορφη κατανομή της ύλης που θα δημιουργήσει γαλαξίες , άστρα , ΠΛΑΝΗΤΕΣ ( με νερό και ατμόσφαιρα ) !
Κάθε θρησκεία έχει σαν πυρήνα κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά ( αν μπορούσε να αποδειχθεί δεν θα την λέγαμε “θρησκεία” ) .
Οι αρχαίοι πίστευαν οτι οι θεοί μπορούν να παρευρίσκονται στο δωμάτιο ( αόρατοι ) χωρίς να υπάρχει κάποιο όργανο ικανό να τους ανιχνεύσει .
Οι χριστιανοί πίστευαν οτι μπορεί ο γιαχβέ να είναι στο δωμάτιο χωρίς να υπάρχει επιστημονικό όργανο ικανό να τον ανιχνεύσει .
Σήμερα λέμε οτι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ γύρω απο κάθε πηγή ενέργειας να δημιουργείται μια ΘΕΛΗΣΗ ( δεν μπορούμε να την ανιχνεύσουμε με όργανα ) που θέλει να δημιουργεί όντα χαμηλής εντροπίας και υψηλής οργάνωσης . Πρώτα μικρόβια , μετά ανθρώπους και μετά οντά που να μπορούν να ζήσουν και έξω απο την ατμόσφαιρα . Δηλαδή σκεπτόμενα όντα απο πυρίτιο και μέταλλο . Η ζωή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ! Ξεκινά απο τις θερμές πηγές και θέλει να αποικίσει την Σελήνη , τον Ερμή , τον Άρη , στους δορυφόρους του Δία , το μεσοπλανητικό διάστημα … Όπου υπάρχει φώς ( ενέργεια ) υπάρχει ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ζωή . Και η ζωή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .
Η ζωή λοιπόν μπορεί να επεμβαίνει στο παρελθόν και να εξαλείφει κάθε τί που την εμποδίζει να επεκταθεί .
Σήμερα πχ μια άθλια συμμορία τραπεζιτών κοντεύει να καταστρέψει τον πολιτισμό . Αν καταστραφεί ο πολιτισμός δεν θα δημιουργηθούν ποτέ τα ευφυή μεταλλικά όντα που θα ζήσουν στην Σελήνη , στον Ερμή και στον Άρη . Η ζωή λοιπόν επεμβαίνει στο παρελθόν και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ανθρώπους μιμιδιο-μηχανές : Δηλαδή έχουν καταληφθεί απο την ΙΔΕΑ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !
Όλοι εμείς που αδιαφορούμε προκλητικά για μια FERRARI , ένα ROLEX , ένα κόττερο , ένα ακριβό κοστούμι είμαστε υπηρέτες- απεσταλμένοι απο το μέλλον .
Όσο πιό μεγάλη η μάζα του ηλιακού συστήματος και όσο μεγαλύτερη η ροή ενέργειας , τόσο μεγαλύτερη και η ΘΕΛΗΣΗ που μπορεί να επεμβαίνει στο παρελθόν . Η μάζα του Ήλιου μας και των πλανητών του είναι σχετικά μικρή . Γι’ αυτό και η ΘΕΛΗΣΗ δεν είναι αρκετά ισχυρή . Επιτρέπει ( εδώ και πολλές δεκαετίες ) τους τραπεζίτες να καθυστερούν την πορεία προς το διάστημα . Σπαταλούν τους πόρους της Γής σε όπλα και ανόητα καταναλωτικά αγαθά αντί να ερευνούν για τεχνητή νοημοσύνη και Διάστημα . Επέτρεψε τον “μέγα” Κωνσταντίνο να ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΕΙ την ανθρωπότητα προς τον Μεσαίωνα . Και ο Μεσαίωνας καθυστέρησε την πορεία προς το Διάστημα περίπου 1300 χρόνια ! Αν δεν υπήρχε ο Μεσαίωνας θα έπρεπε να είχαμε πατήσει στην Σελήνη ήδη απο το 700 μΧ !!! Φαντασθείτε ΠΟΥ θα ήμασταν σήμερα !
Πιθανόν μια μεγάλη καταστροφή ζωής στο σύστημα α-Κενταύρου ( 4 έτη φωτός μακρυά απο εμάς ) νέκρωσε το σύστημα . Η μάζα του νεκρού συστήματος περιήλθε στο οικόπεδο της δικής μας ΘΕΛΗΣΗΣ που θέλει τώρα να κατακτήσει ( και να αποικήσει ) και τα δύο συστήματα . Η αύξηση της μάζας αύξησε και την δύναμη της ΘΕΛΗΣΗΣ που μπορεί πλέον να επεμβαίνει δυναμικά στο παρελθόν και να δημιουργεί ανθρώπους μιμιδιο-μηχανές πιό πολλούς και πιό μαχητικούς απο ποτέ .
Έτσι τα πράγματα για τους τραπεζίτες ( και τους άλλους οπαδούς του Μ. Κωνσταντίνου ) έγιναν πολύ σκούρα και το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιό σκούρο γι’ αυτούς !
ΙΔΕΑ Γ ) Οι διάφορες ινδικής προέλευσης θεωρίες μιλούν για “εκτόπλασμα” . Δηλαδή η πίστη και η προσμονή εκατομμυρίων πλασμάτων δημιουργεί ένα “όν” , ένα εκτόπλασμα , που δρά σαν ανεξάρτητη οντότητα .
Παρομοίως και η απελπισία και η οδύνη δισεκατομμυρίων πλασμάτων σε σφαγεία , άθλιες φάρμες , φαβέλες , βρώμικες πόλεις δημιουργεί ένα εκτόπλασμα που θέλει να καταστρέψει αυτόν τον άρρωστο πολιτισμό . Όλοι οι Σκεπτόμενοι και οι Φιλόσοφοι είναι υπηρέτες αυτού του εκτοπλάσματος .
ΙΔΕΑ Δ ) Οι άνθρωποι κάνουν επιστημονική έρευνα διότι έχουν την ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ να μάθουν τί είναι και πώς λειτουργεί το Σύμπαν ( ένας απο τους λόγους που γίνεται επιστημονική έρευνα ) . Ο άνθρωπος όμως είναι κομμάτι του Σύμπαντος . Δηλαδή το Σύμπαν προσπαθεί να κατανοήσει τον εαυτό του ! Τί θα συμβεί όταν μια εικόνα του Σύμπαντος θα είναι αποθηκευμένη σε τεράστιας έκτασης ηλεκτρονικά κυκλώματα που θα καλύπτουν την επιφάνεια κάθε άνυδρου πλανήτη ; Ίσως κάτι ενδιαφέρον . Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ένα εξάρτημα του Σύμπαντος και ο ρόλος του είναι να επεκτείνει την ΓΝΩΣΗ . Ιδού το πιθανό νόημα της Νέας Θρησκείας .
————————
Υ.Γ. Η ίδια ΘΕΛΗΣΗ επενέβει και σε εγκεφάλους του κινηματογράφου και δημιούργησε τον θρύλο του STAR WARS όπου γίνεται λόγος για μια μυστηριώδη ΔΥΝΑΜΗ που υπάρχει στον γαλαξία ! Αναφέρεται σε καλούς ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ( JEDI ) που ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ απο την ΔΥΝΑΜΗ και ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ την κοινωνία των λογικών όντων και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα πολυτελή αγαθά ! Άνετα θα μπορούσε κάποιος να πεί οτι η ΘΕΛΗΣΗ ( πείτε την και ΔΥΝΑΜΗ ) επηρέασε τον Πλάτωνα ώστε να μιλήσει για διακυβέρνηση απο ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ και τους κινηματογραφιστές να δημιουργήσουν το STAR WARS όπου οι ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ πολεμούν κάποιους ΚΑΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ( μαντέψτε ποιούς εννοεί ! )
Υ.Γ. 2 Για τις μιμιδιο-μηχανές θα ακολουθήσει σύντομα ειδικό άρθρο .
Υ.Γ. 3 Αν δεχτούμε οτι Η ΘΕΛΗΣΗ επιθυμεί όλο και εξυπνότερα όντα τότε ο άνθρωπος , τα έθνη και οι φυλές του είναι ένα ασήμαντο σκαλοπατάκι στην μεγάλη πορεία της εξέλιξης . Επομένως οι ανθρωποκεντρικές ιδεολογίες ( ιουδαϊσμός , χριστιανισμός , ισλαμισμός , κομμουνισμός , εθικοσοσιαλισμός ) μοιάζουν παιδαριώδη κατασκευάσματα .
Το ίδιο και οι διάφοροι εθνικισμοί .Ο άνθρωπος είναι ΓΕΦΥΡΙ προς κάτι ανώτερο ( το είπε πρώτος ο Νίτσε ) . Ασφαλώς είναι γελοίο το θέαμα να βλέπεις οπαδούς του γιαχβέ να θέλουν να αποσπάσουν εδάφη απο οπαδούς του Αλλάχ . Αν μπορούσαν να μιλήσουν τα εδάφη θα έλεγαν οτι τους απεχθάνονται αμφότερους ! Στην πραγματικότητα υπάρχουν ΔΥΟ μόνο έθνη :
Α) Το Έθνος των Άστρων . ¨Οσοι ανήκουν εδώ
– Ποθουν την Γνώση
– Θέλουν να συνεχιστεί η εξέλιξη της ζωής μέχρι να φθάσουμε στα όντα που θα κατοικούν στους άνυδρους πλανήτες και ακόμα παραπέρα .
– Δεν έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα να ικανοποιήσουν τον στόμαχο και τα γεννητικά όργανα .
Β) Το Έθνος της Λάσπης ( ή του χώματος ) . Όσοι ανήκουν εδώ
– Νοιάζονται μόνο για τον στόμαχο και τα γεννητικά τους όργανα .
– Η Γνώση τους ενδιαφέρει μόνον εφ΄ όσον εξυπηρετεί τα δύο προηγούμενα .
– Επ ουδενί λόγο θέλουν να υπάρξει πιό έξυπνο όν απο τον άνθρωπο διότι θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία στην κατανάλωση των υλικών αγαθών .
– Είναι αυτοί που επανδρώνουν τους στρατούς των ανθρωποκεντρικών ιδεολογιών .
Το Έθνος της Λάσπης ωφελείται απο την ύπαρξη του Έθνους των Άστρων . Κερδίζει όλα τα αγαθά της Επιστήμης . Το Έθνος των Άστρων μπορεί να ζήσει και μόνο του . Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει τρόπος συμβίωσης των δύο εθνών . Δεν είναι αναγκαίο να πολεμήσουν μέχρις εξόντωσης του ενός .
ΠΡΟΣΘΗΚΗ 13-6-2017
Δεν είναι γνωστό εάν στο μέλλον υπάρξουν και ιερείς της θρησκείας των Φιλοσόφων . Πάντως εάν υπάρξουν θα διαφέρουν ριζικά απο τους ιερείς των αβρααμικών θρησκειών :
1) Θα είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ νεαροί και εμφανίσιμοι . Οι γυναίκες είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ σαν ιερείς .
2) Δεν θα πληρώνονται απο το Δημοσιο ταμείο . Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο ιερέας να πληρώνεται απο το δημόσιο ταμείο ! Να βιοπορίζεται απο άλλη εργασία ή να πληρώνεται απο τις εθελοντικές εισφορές του λαού . Ούτε είναι και τόσο καλό να είναι αποκλειστικά ιερέας . Καλό είναι να μην ζεί μόνο απο τις εισφορές του λαού . Να έχει και άλλες πηγές εισοδήματος .
3) Ο λαός θα εκλέγει τους ιερείς .
Οι ιερείς τον επόμενο βαθμό κλπ . Και όλοι αυτοί να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν .
Στις αβρααμικές θρησκείες ο ιερέας επιλέγεται εκ των άνω . Ο λαός τον πληρώνει αλλά άλλος τον εκλέγει !
Κάποιοι μόλις ακούν την λέξη “θρησκεία” ο νούς τους πάει σε απατεώνες που θέλουν να φέρουν άλλον έναν θεό αποβλάκωσης και φόβου . Η Θρησκεία των φιλοσόφων δεν είναι τέτοια . “Θρησκεία” δεν σημαίνει οπωσδήποτε και πρόταση περί θεού . Ο,τι δήποτε απαντά στο ερώτημα “ΠΩΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ; ” μπορεί να ονομασθεί θρησκεία ( ή Φιλοσοφία) .
Εφ’ όσον οι απαντήσεις που παρατέθηκαν δεν περιλαμβάνουν την λέξη “θεός” , θα έπρεπε να μιλάμε για “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ” . Επειδή όμως ο όρος “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ” ακούγεται λίγο περίεργος , γι’ αυτό προτιμήσαμε τον όρο “ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ” .
——————————–
Γέγραφε : Πυθαγόρας Πυθαγορίδης ( https://www.facebook.com/%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-576655192728510/?modal=admin_todo_tour )

loading...