κ. Πρωθυπουργέ!. Τελεσίγραφο θέλει ο Ερντογάν και όχι μόνο διπλωματικές ενέργειες!






Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας

              Μαθηματικός-Ερευνητής

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Ο παμπόνηρος Ερντογάν, αφού τα έχει βρει και με τον Πούτιν και με τον Τραμπ, τα τελευταία χρόνια έχει ξεσαλώσει!.

Άνοιξε μέτωπα παντού (Συρία, Λιβύη, κ.λ.π…) και με την Ελλάδα, του έχει ανοίξει πολύ η όρεξη και έχει τρελές απαιτήσεις!.

Και αυτές τις τρελές απαιτήσεις του, δεν τις αφήνει στα λόγια, αλλά τις μετατρέπει και σε πράξεις!.

Έτσι ο Ερντογάν, με το Ορούτς Ρέϊς, αλωνίζει εδώ και 2 μήνες την υφαλοκρηπίδα μας, φθάνοντας  στα 7,5 μίλια από το Καστελόριζο (κάνοντας έρευνα για φυσικό αέριο και πετρέλαιο) και εσείς κ. Πρωθυπουργέ δεν τον ενοχλείτε καθόλου και το μόνο που κάνετε, είναι το εξής : 

Εκλιπαρείτε, τους ηγέτες των μελών-κρατών της Ε.Ε να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, πράγμα που είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν πρόκειται να γίνει, αφού τα μεγάλα κράτη : Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία κ.λ.π, έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία και δεν πρόκειται να συναινέσουν σε σκληρές κυρώσεις προς τη γείτονα χώρα, οι οποίες κυρώσεις, απαιτούν και ομοφωνία!!!.

Επίσης ο Ερντογάν, κ. Πρωθυπουργέ, έχοντας αποθρασυνθεί (με τους Πούτιν και Τραμπ να είναι δίπλα του), πριν από μερικές μέρες, με νόμο που ψήφισε στην Τούρκικη Βουλή, μετέτρεψε το ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ, σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (που περιλαμβάνει όλα τα νησιά του Ανατολικού μας Αιγαίου και όλα τα Δωδεκάνησα!) και από την πλευρά σας, κ. Πρωθυπουργέ, άκρα του τάφου σιωπή και μόνο ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δένδιας (για την τιμή των όπλων…), έστειλε μερικές επιστολές διαμαρτυρίας προς ομολόγους του Υπουργούς!.

Τέτοια όμως αδύναμη, ”άσφαιρη” και χωρίς πυγμή πολιτική, που εφαρμόζετε απέναντι στον Ερντογάν, τον κάνετε να αποθρασύνετε ακόμη περισσότερο, εφόσον του δίνετε την εντύπωση ότι είστε άτολμός και δειλός και ότι διακατέχεστε από το φόβο μιας πολεμικής σύρραξης, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και έτσι κάτω από ένα τέτοιο φόβο, θα κάνετε συνεχώς υποχωρήσεις και θα σας φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας πάνω στο τραπέζι, όλες μα όλες τις διεκδικήσεις του!.

Κύριε Πρωθυπουργέ!.

Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου, προς το αξιοσέβαστο πρόσωπο σας, έχω να σας πω τούτα τα τελευταία λόγια :

Να αλλάξετε άρδην πολιτική απέναντι στην Ερντογάν!.

Να εφαρμόσετε μια δυναμική πολιτική και μια πολιτική που να κάνει το Ερντογάν να “πονέσει”!.  

Μην στηρίζεστε στους Ευρωπαίους,  παρά στις δικές σας δυνάμεις!.

Κλείστε το Τελωνείο των Κήπων για τις Τούρκικες νταλίκες που πάνε τούρκικα προϊόντα προς την Ευρώπη (και αναγκάστε τον Ερντογάν να στέλνει τις νταλίκες του, μέσω Βουλγαρίας).

Και τέλος, στείλτε στον Ερντογάν το παρακάτω τελεσίγραφο : ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

“Εάν μέσα σε 24 ώρες δεν αποσύρετε το ορούτς Ρέϊς από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα (που κάνει έρευνες  για φυσικό αέριο) και εάν μέσα σε 24 ώρες δεν πάρετε πίσω το πρόσφατο νόμο, με το οποίο ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ το μετατρέψατε σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (που περιλαμβάνει όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και όλα τα Δωδεκάνησα), τότε θα απαγορεύσω στις Τούρκικες νταλίκες (που πάνε προς την Ευρώπη), να περνάνε από το Τελωνείο των Κήπων!”. 

Με αυτό τον τρόπο κ. Πρωθυπουργέ, ο Ερντογάν, θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, αφού η Οικονομία του βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και είναι βέβαιον, ότι θα αλλάξει ρότα!. 

Το ζητούμενο είναι, εάν εσείς κ. Πρωθυπουργέ διαθέτετε το αναγκαίο πολιτικό ανάστημα, για να στείλετε στον Ερντογάν ένα τέτοιο τελεσίγραφο!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

loading...