Το 73% των Ρώσων λέει “όχι” στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι και φέρει την ονομασία Sputnik-V.

 Το 73% δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ένα 4% δήλωσαν ότι ήδη νόσησαν από τον κορονοϊό και επομένως δεν χρειάζεται να εμβολιασθούν.

Το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» πραγματοποίησε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία μόνο το 23% των Ρώσων δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορονοϊού μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

Το 73% δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ένα 4% δήλωσαν ότι ήδη νόσησαν από την Covid-19 και επομένως δεν χρειάζεται να εμβολιασθούν.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 7% των Ρώσων θεωρούν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός , αλλά το 93% θεωρεί ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση.

Η δημοσκόπηση ανέδειξε επίσης και τις προτιμήσεις των Ρώσων στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς το 24% δήλωσαν ότι θα επέλεγαν το ρωσικό εμβόλιο και το 13% ένα εμβόλιο ξένης προέλευσης. Η πλειοψηφία ωστόσο των Ρώσων απάντησε ότι δεν έχει σημασία ποια χώρα θα παρασκευάσει το εμβόλιο και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό.

loading...