Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας…

Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας! Οι καλύτεροι στον κόσμο! Οι πρώτοι, των πρώτων!

Έτσι κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν θα μπορούσε να λείψει το ιπτάμενο μήνυμα για τον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, από χειριστή ενός F-16:

«Ελληνίδες Έλληνες,

από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ.

Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες.

Χρόνια πολλά Ελλάδα»!

Χρόνια πολλά λεβέντη μας και πάντα να προκαλείς στον ελληνικό λαό ρίγη συγκινήσεως και αισθήματα ασφάλειας!!


Αξίζει να γνωρίζουμε…


Με την ευκαιρία της Εθνικής μας Εορτής, ο καλός φίλος Σπύρος Μούλιας,

Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ, Αν. Αξκός ε.α μου έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:

Θα αναφερθώ πολύ συνοπτικά σε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια για την βραδιά της 28ης Οκτωβρίου του 1940, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς Πρωθυπουργός της Πατρίδος μας τότε, αρνήθηκε σθεναρά να υπακούσει στο ιταμό τελεσίγραφο που του επέδωσε την βραδιά εκείνη ο Ιταλός Πρέσβης Γκράτσι.

Η σημαντική αυτή λεπτομέρεια συνίσταται στο γεγονός ότι ο Αξιωματικός της Υπηρεσίας στην 8η Μεραρχία το βράδυ εκείνο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ήταν ο αδελφός του Πατέρα μου Ελευθέριος Μούλιας, Αξιωματικός της Σχολής των Ευέλπιδων Τάξεως 1938, με τον βαθμό τότε του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Ο Αξιωματικός αυτός ήταν εκείνος που σήκωσε το τηλέφωνο στις 3 και 30 της βραδιάς εκείνης, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς Πρωθυπουργός της Πατρίδος μας, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να τον συνδέσει με τον Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο. Στην συνέχεια ο Αξιωματικός αυτός συνέδεσε τηλεφωνικά τον Ιωάννη Μεταξά με τον Διοικητή του και άκουσε την συνομιλία των δύο ανδρών. Ο Ιωάννης Μεταξάς στην ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Χαράλαμπο Κατσιμήτρο του ανήγγειλε την απάντηση και το Μεγάλο ΟΧΙ, όταν αρνήθηκε σθεναρά να υπακούσει στο ιταμό τελεσίγραφο για την ελεύθερη είσοδο των Ιταλικών Στρατευμάτων στην Ελλάδα, που του επέδωσε ο Ιταλός Πρέσβης Γκράτσι, ο οποίος τον είχε επισκεφτεί προ ολίγου την βραδιά εκείνη στο σπίτι του στην Κηφισιά. Στη συνέχεια και μετά το τηλεφώνημα αυτό του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, η 8η Μεραρχία που ήταν ήδη πολύ καλά προετοιμασμένη και οργανωμένη υπό την ηγεσία του έμπειρου Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, ήταν πλέον έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Ιταλό εισβολέα από της 5 και 30 το πρωί και έτσι ξεκίνησε ο νικηφόρος Πόλεμος του Έπους 1940.

Ο ως άνω Αξιωματικός Ανθυπολοχαγός Πεζικού Ελευθέριος Μούλιας, στην συνέχεια και από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του Αλβανικού Μετώπου και έφθασε μέχρι το Αργυρόκαστρο όπου παρά του ότι τραυματίστηκε, συνέχισε να αγωνίζεται και να εμψυχώνει τους στρατιώτες του μέσα στις δύσκολες και σκληρές συνθήκες του πολέμου εκείνου.

Το Ιστορικό και Μεγάλο ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά, αλλά και η ομοψυχία του Ελληνικού Λαού ο οποίος προτίμησε την θυσία αντί της υποδούλωσης, είναι εκείνα που συνετέλεσαν στις νικηφόρες νίκες του Ελληνικού Στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο, ώστε να είναι σήμερα ελεύθερη η Πατρίδα μας!!
Τι γίνεται με τις γαλλικές φρεγάτες;


Μαθαίνουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεξεργάζεται αγορά φρεγατών από την Γερμανία! Την φιλότουρκη Γερμανία! Την πρωταγωνίστρια των Μνημονίων! Εκείνης που γέμισε την Ελλάδα με χιλιάδες παράνομους μετανάστες! Την σημερινή Γερμανία, συνέχεια του Έρικ Χόνεκερ, του κομμουνιστή ηγέτη, με τις σταλινικές θεωρίες και πρακτικές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας!

Υφίστανται ή όχι οι συζητήσεις για αγορά γαλλικών φρεγατών; Εμείς να θυμίσουμε λοιπόν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ότι η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν είναι σήμερα η ασπίδα μας στην τουρκική επιθετικότητα και όχι η Γερμανία!

Εκτός κι αν εκείνος θεωρεί πως είναι η Γερμανία!!


Γαλλική βάση το λιμάνι της Λέρου;


Το λιμάνι της Λέρου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σημαντικότατη ναυτική βάση των Ιταλών! Ζητήθηκε σήμερα από τη Γαλλία να της παραχωρηθεί ως βάση;

Ρωτάμε, γιατί ο πρώην ΥΠΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε πως την περίοδο 2012 – 2013 ως ΥΠΕΘΑ της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, είχε ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις, χωρίς όμως ν’ αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες!

Τι ισχύει κύριε Πρωθυπουργέ;;


Μήπως οι “προδότες” βρίσκονται στην κυβέρνηση;

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση η κυβέρνηση, την ώρα που απειλούσε τους Έλληνες με φυλακίσεις αν “τολμούσαν” να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου με τον Άδωνη Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει μάλιστα όσους πολίτες παρέλασαν ως “προδότες”, επέτρεψε σήμερα την συγκέντρωση αλλοδαπών στο Σύνταγμα οι οποίοι απαιτούσαν χαρτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδήλωση οργανώθηκε από το ΚΕΕΡΦΑ και σε αυτήν πήραν μέρος κυρίως Ιρακινοί. Υπενθυμίζουμε πως χθες, η αστυνομία σημείωσε επτά συλλήψεις μετά την ένταση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα όταν ομάδα περίπου 70 ατόμων επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εις βάρος των επτά συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για διάδοση ασθενειών!

Όταν την ίδια ώρα, μετά την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στα Ιωάννινα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε μια απίστευτη δήλωση – καταγγελία! Αποδίδοντας την επικίνδυνη υγειονομική κατάσταση σε μετανάστες – κυρίως - που απασχολούνται σε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής και οι οποίοι διαμένουν ομαδικά και υπό δύσκολες συνθήκες!

Τι έχουν να απαντήσουν οι κύριοι Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Χαρδαλιάς, Τσιόδρας και οι λοιποί σωτήρες μας;;

Δεν υπάρχουν σχόλια :