Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι με τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων ΚΚΕ και Μέρα25

«Βούτυρο στο ψωμί» των Τούρκων αποτελούν τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος νωρίτερα από την Βουλή εξέφρασε τη θέση πως…δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Καστελόριζου (και όχι μόνο)!!!

Πρόκειται για μία πρωτοφανής θέση αρχηγού κόμματος:

Δεύτερο «χτύπημα» με τις θέσεις του ΜέΡΑ25

Σε μία ανακοίνωση που μάλλον πέρασε στα «ψιλά», το αριστερό κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης με προεδρεύων τον Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε το πόσο επικίνδυνη θα ήταν μία επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. τη δεδομένη περίοδο!

Πιο συγκεκριμένα το ΜέΡΑ25, σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε, επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την πρότασή του να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα νότια και ανατολικά της Κρήτης στα δώδεκα μίλια.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η απαίτηση σήμερα, στη συγκεκριμένη συγκυρία, για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. από τον κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο πράξη υποκριτική (γιατί δεν το έκανε τόσα χρόνια όσο κατοικοέδρευε στο Μαξίμου;) αλλά και εθνικά επικίνδυνη»

loading...