Η κυβέρνηση «βλέπει» ανάπτυξη με «άλμα» το 2021 την ώρα που ο κόσμος δεν βλέπει ούτε ένα… ευρώ

 Σε μια χώρα όπου όλα έχουν γίνει «ακίνητα» και «παγωμένα» λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μέτρα καταπίεσης της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολο της οικονομικής της και κοινωνικής της ζωής,προκαλεί απορία από βρίσκει την αισιοδόξία η κυβέρνηση για ανάπτυξη στην χώρα το 2021 που θα αγγίζει το 7,5%!

Κατατέθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021 το οποίο είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξο (υπεραισιόδοξο θα λέγαμε) καθώς για το 2021 προβλέπει ανάπτυξη 5-7,5% σε μια χώρα που έχει μείνει από «καύσιμα» και οι κάτοικοί της μεταξύ τους δεν ανταλλάσσουν ούτε ένα… ευρώ (πλέον).

Ποντάρουν στον τουρισμό ο οποίος υποτίθεται θα ανακάμψει το επόμενο καλοκαίρι και σε έσοδα που θα είναι περί τα 10 με 15 δισ. ευρώ έναντι των 3 δισ. ευρώ φέτος.

Μόνο που οι προβλέψεις των αεροπορικών εταιρειών αναφέρουν πως θα χρειαστούν περίπου τέσσερα χρόνια για να αποκατασταθεί ο τουρισμός παγκοσμίως…

Όλα αυτά εφόσον βγει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ακόμα όμως κι αν βγει, το εμβόλιο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι απόλυτα επιτυχές και ότι θα φέρει το τέλος του κορωοϊού μέσα σε… τρεις μήνες.

Μάλλιστα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι ο κορωνοϊός δεν θα μεταλλαχθεί σε άλλο στέλεχος πιο ανθεκτικό και ξανά… φτου κι από την αρχή.

Ποντάρουν επίσης και στα χρήματα που θα δοθούν από την ΕΕ αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταθέσουν πειστικά προγράμματα για το πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά και εκεί υπάρχει ένα ζήτημα…

«Βλέπει» μάλιστα η κυβέρνηση πως το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι της τάξης του 1%. Εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια…

loading...