13 χρόνια στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής από την Εισαγγελέα – Ισόβια στον Ρουπακιά

 Οι προτεινόμενες ποινές για Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Λαγό κ.α.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά την κάθειρξη 13 ετών για τους “7” της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αναλυτικά οι ποινές που πρότεινε η κυρία Οικονόμου για τους καταδικασμένους ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης:

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη

Χρήστος Παππάς: 13 έτη

Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη

Γιάννης Λαγός: 13 έτη

Γιώργος Γερμενής: 13 έτη

Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 13 έτη

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας ζητά την ισόβια κάθειρξη του Γιώργου Ρουπακιά.

Επιπλέον, για όσους έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα προτάθηκε κάθειρξη οκτώ ετών.

Προτάθηκε κάθειρξη 5 ετών για τα μέλη της ΧΑ με ελαφρυντικά.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Με την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου ελαφρυντικά έλαβαν οι πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι μετά την δίωξη της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και απομακρύνθηκαν από αυτή. Να σημειωθεί πως και οι δυο όντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί.

Στους Αλεξόπουλο και Μπούκουρα το δικαστήριο χορήγησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίστηκε στον δικηγόρο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχ. Αρβανίτη, όπως επίσης και στον Ν. Μίχο. Στον τελευταίο χορηγήθηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις πρώην βουλευτές έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και το πλαίσιο της ποινής για το αδίκημα αυτό χωρίς ελαφρυντικά είναι από πέντε έως 10 έτη. Ωστόσο, με την αναγνώριση ελαφρυντικού η ποινή αυτή μειώνεται και κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη.

Επίσης με τη χθεσινή απόφασή το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικά (μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και μετεφηβικής ηλικίας) σε δέκα ακόμη πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

loading...