Εδώ και τώρα αύξηση στα 12 ν.μ…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε από την Ρωσική Πρεσβεία προ λίγων ημερών, για το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών, ώστε τα χωρικά τους ύδατα να φτάνουν έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως δε αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η Ρωσία θεωρεί ως “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο»!

Η παραπάνω απόφαση, που είναι απόφαση του Βλαδίμηρου Πούτιν, θα έπρεπε να “λύσει” τα χέρια του Έλληνα Πρωθυπουργού, ώστε να πράξει αυτό που δεν τόλμησε καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, υπό τον φόβο του τουρκικού casus belli (αφορμή πολέμου)!

Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το ζητάει επίσημα από τον Πρωθυπουργό!

Και δεν με ενδιαφέρει το γιατί όσο κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε! Με ενδιαφέρει ότι σήμερα το απαιτεί και πρέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να το κάνει πράξη, εδώ και τώρα!

Για να σταματήσει ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα τσαμπουκαλέματα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και για να καταλάβει η Άγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για όλα!

Τελεία και παύλα…

Ένοχη σιωπή για Χριστοφοράκο…

Ρωτάμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μας απαντήσει:

Τι ακριβώς γίνεται με τον καταδικασθέντα Μιχάλη Χριστοφοράκο σε 15ετή κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το οικονομικό σκάνδαλο των “μαύρων” ταμείων της Siemens;

Μια διαδικασία που διήρκησε 14 χρόνια από την έναρξη της έρευνας από την Εισαγγελία Αθηνών, αλλά μόνο κατά της Siemens και όχι κατά της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, συμμέτοχου του έργου! Που σε αυτήν την δίκη, η ακροαματική της διαδικασία ξεπέρασε τα 3 χρόνια και επικεντρώθηκε στην αμαρτωλή σύμβαση 802 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας Siemens με τον κρατικό (τότε) ΟΤΕ! Στην οποία δίκη, δεν αποδείχτηκαν (;;;) ροές χρήματος από τη Siemens σε πολιτικά πρόσωπα!

Τι ακριβώς γίνεται με αυτήν την καταδικαστική απόφαση, ένα χρόνο μετά;

Έχει αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση, τη σύλληψη και την έκδοση στην Αθήνα του Μιχάλη Χριστοφοράκου από την γερμανική κυβέρνηση της κ. Άγκελα Μέρκελ; Αφού ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μετά την φυγή του (επί κυβερνήσεως ΝΔ) στην Γερμανία, ζει επιδεικτικά ελεύθερος απολαμβάνοντας τις ανέσεις και την κοσμική ζωή του Μονάχου;

Δεν βρήκε ευκαιρία να συζητήσει το ζήτημα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την κ. Άγκελα Μέρκελ;

Γιατί τέτοια σιωπή; Τι φοβούνται Γερμανία και Ελλάδα από την σύλληψη και φυλάκιση Χριστοφοράκου;

Περίπατο …πήγε ο “Μεγάλος περίπατος”…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε προχθές πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Μεγάλο Περίπατο του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη δεν εντάσσονται στις υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του Κορωνιού…

Γι΄ αυτό το τεράστιο ζήτημα λάβαμε και σας δημοσιεύουμε το ΔΤ που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη της Αττικής του κ. Γιάννη Σγουρού και νομίζουμε πως είναι κατατοπιστικότατο:

Είναι έκθετη η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Μεγάλο Περίπατο, αφού έκρινε ως παράνομες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, διότι τόσο από το Δήμο Αθηναίων όσο και από τα συναρμόδια Υπουργεία και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής, επιχειρήθηκε να ενταχθούν στις υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του Covid και όχι μετά από μια σοβαρή και ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση της πόλης.

Είχαμε εξαρχής καταγγείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι τα πειράματα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα και σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με την ανοχή του κ. Πατούλη, είναι παράνομα, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών.

Για άλλη μια φορά μας αγνόησαν. Η διοίκηση της Περιφέρειας ψήφισε το καλοκαίρι στο Περιφερειακό Συμβούλιο την πρόταση έγκρισης των παράνομων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου Αθηναίων απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις μας.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Πατούλης συνέβαλε σε μια διαδικασία που απαξιώθηκε επί της ουσίας στα μάτια των πολιτών και δεν απέτρεψε το Δήμαρχο Αθηναίων από αλλεπάλληλα σφάλματα που οδήγησαν στο χθεσινό αποτέλεσμα.

Όταν η Διοίκηση της Περιφέρειας ασκείται με χαιρετούρες και φωτογράφους, χωρίς μελέτη και πρόγραμμα, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα!!

loading...