ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 Ν.Μ. ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

Για πρώτη φορά ο Τσίπρας θέτει θέμα επέκτασης των ναυτικών μιλίων σε Κρήτη και Ανατολική Μεσόγειο

Ζήτημα επέκτασης των ναυτικών μιλίων σε Κρήτη και νησιά της Ανατολικής Μεσογείου στα 12 ναυτικά μίλια θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας, χθες, σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου, παρουσία των αρμόδιων τομεαρχών και των πρώην αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, ο Αλέξης Τσίπρας αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξέφρασε τη θέση ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα νότια και ανατολικά της Κρήτης στα 12 μίλια.

Η συγκεκριμένη θέση δεν υποστηρίζεται πρώτη φορά. Όταν τον Ιούλιο το Oruc Reis είχε βγει για πρώτη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βάλει τη συγκεκριμένη επιλογή στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό.

 «Συνέστησα επίσης -μετά την συμφωνία με την Ιταλία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και -στο βαθμό αυτό που κριθεί ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί- να προχωρήσει και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης στα 12 μίλια», είχε δηλώσει από το περιστύλιο της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 Αν και λίγες μέρες αργότερα η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά καθώς η Τουρκία παρουσιάζεται ολοένα και πιο επιθετική. Επομένως θεωρεί την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...