Σενάριο ΣΟΚ για την Άγκυρα! «Δεν μας σώζει κανείς» (vid)

Οι διεθνείς οίκοι βάζουν τον Ερντογάν στην θέση του…

Την ώρα που η Άγκυρα έχει όνειρα επέκτασης στην Μεσόγειο, οι διεθνείς οίκοι λένε στον Ερντογάν να κάτσει στα αυγά του.

Συγκεκριμένα, στην υποβάθμιση του αξιόχρεου των καλυμμένων ομολόγων 13 τουρκικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s μετά την χθεσινή ανακοίνωσή του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου 13 τουρκικών τραπεζών.

Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί το σενάριο να επιβληθούν capital controls στην γείτονα, όπως είχε συμβεί στην Ελλάδα επί Αλέξη Τσίπρα.

Οι 13 τράπεζες είναι: Akbank T.A.S., Alternatifbank A.S., Denizbank A.S., HSBC Bank A.S. (Τουρκία), QNB Finansbank A.S., T.C Ziraat Bankasi A.S., Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Turkiye Halk Bankasi A.S., Turkiye Is Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. και Yapi ve Kredi Bankasi A.S. και Export Credit Bank of Turkey A.S.

Οι υποβαθμίσεις ακολουθούν την πρόσφατη υποβάθμιση της Τουρκίας στο B2 με αρνητικό outlook από B1 προηγουμένως, αναφέρει ο οίκος στην ανάλυση του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΝΤ

Εμπρός σε αυτή την κατάσταση και ενώ η τουρκική λίρα δέχεται άλλη μια υποτίμηση έναντι του ευρώ 0,24%, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, και ενώ υπάρχουν φόβοι για κυρώσεις έναντι της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής 24-25 Σεπτεμβρίου, πρώην υπουργός του Ερντογάν ανάβει «φωτιές».

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός οικονομικών, ο πιο επιτυχημένος την τελευταία 20ετία στην Τουρκία, ο Αλί Μπαμπατζάν, που πια είναι πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, υποστηρίζει ότι η Τουρκία το τελευταίο έτος δαπάνησε 100 δις δολάρια για να συγκρατήσει την υποτίμηση της λίρας αλλά δεν τα κατάφερε και βεβαίως όπως δηλώνει ο ίδιος ούτε το ΔΝΤ μπορεί να σώσει πλέον την Τουρκία.

Δείτε:

loading...