«Φλερτάρει» με την ΔΙΑΛΥΣΗ της Τουρκίας: Ο Ερντογάν τα βάζει ανοιχτά με Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία (vid)

Δεν εξηγείται αλλιώς… Ο τούρκος Πρόεδρος έχει ξεφύγει, όπως ο Χίτλερ πριν την ολοκληρωτική ήττα που υπέστη, η οποία επέφερε τον διαμελισμό της Γερμανίας…

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δήλωσε απλά ότι η χώρα του θα σταθεί στο πλευρό του «αδελφικού» όπως το χαρακτήρισε, Αζερμπαϊτζάν, καλώντας την Αρμενία να αποχωρήσει από τα εδάφη του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Γαλλία, που αποτελούν την Τριμερή Ομάδα Επαφής του Μίνσκ για την επίλυση του ζητήματος στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. «Έκαναν τα… πάντα για να μην λυθεί το πρόβλημα και τώρα τους ακούμε να δίνουν συμβουλές και να απειλούν», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Τους φέρνει όλους απέναντι και όπως σας έχουμε γράψει (ΕΔΩ), στο τέλος, δεν αποκλείεται, όλοι να συμφωνήσουν στο να διαλυθεί το πανσπερμικό αυτό κράτος. Η στάση του θυμίζει τις τελευταίες στιγμές του Χίτλερ, ο οποίος ήθελε να τα βάλει με όλους μαζί και τελικά υπέστη σφοδρή ήττα, ενώ η Γερμανία διαμελίστηκε σε τέσσερις ζώνες κατοχής.

Ο Ερντογάν καταδίκασε «την επίθεση της Αρμενίας στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν», τονίζοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει «ολόψυχα να στηρίζει την φιλική και αδελφική χώρα με όλα τα μέσα που διαθέτει», κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε συμπόσιο στο προεδρικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, κάλεσε τους Αρμένιους να «εγκαταλείψουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει ώστε να επανέλθει η ειρήνη και η ηρεμία στην περιοχή», την ίδια ώρα που το Γερεβάν κατηγορεί ευθέως την Άγκυρα για παροχή άμεσης στρατιωτικής υποστήριξης στο Μπακού.

loading...