Μας έκαναν να βλέπουμε τους συνανθρώπους σαν ΛΕΠΡΟΥΣ – Μαρτυρίες για την γυναίκα που άφησαν αβοήθητη στον δρόμο για μην… κολλήσουν κορωνοϊό (vid)

ΣΟΚ!!!
Νέες σκληρές συμπεριφορές έχει προκαλέσει ο κορονοϊός και το περιστατικό στο Αγρίνιο με μια 16χρονη που λιποθύμησε και την άφησαν αβοήθητη στη μέση του δρόμου στο Αγρίνιο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Περαστικοί υπό τον φόβο του κορονοϊού δεν την πλησίαζαν για να μην κολλήσουν. Η περιγραφή της μητέρας συγκλονίζει, καθώς η μικρή της κόρη ήταν λιπόθυμη στο έδαφος έξω από ένα φαρμακείο και από δίπλα της έντρομοι πολίτες περνούσαν και έφευγαν χωρίς να βοηθήσουν.

«Σταματούσαν από μακριά και σχολίαζαν καλά να πάθουμε, αφού δεν προσέχουμε. Ορίστε, να που μας λένε δεν υπάρχει περιστατικό κορονοϊού, μας δουλεύουν όλοι. Ένας κύριος, πήγε η σύζυγός του μάλλον η κυρία που ήταν δίπλα του να βοηθήσει και την σταμάτησε ‘μην πας κοντά θα κολλήσεις και εσύ’» λέει η μητέρα της 16χρονης μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.
«Εγώ αυτά τα δευτερόλεπτα είδα αβοήθητη εμένα, την κόρη. Και έβλεπα πολλούς συνανθρώπους μου να με κοιτάν από μακριά και να μην κουνιούνται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια επίσκεψη στην παιδίατρο. Η μικρή διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα, η μητέρα της πήγε στο φαρμακείο να πάει τα φάρμακα και το κοριτσάκι περίμενε από έξω.

«Κατεβήκαμε στο φαρμακείο, κοντά στο ιατρείο με την συνταγογράφηση και μπήκα εγώ στο φαρμακείο, άφησα τις κόρες μου έξω και κάποια στιγμή άκουσα να με φωνάζουν. Βγήκα έξω τρομαγμένη, η μεγάλη μου κόρη προσπαθούσε να συγκρατήσει την μικρή μου κόρη γιατί είχε χάσει τις αισθήσεις της η μικρή μου».

Η μάνα έτρεξε στην κόρη, ενώ στο πλευρό της 16χρονης έσπευσαν και λίγοι πολίτες αλλά και η γιατρός που ήταν στην διπλανή πολυκατοικία

«Για λίγα δευτερόλεπτα ενεργοποιήθηκαν κάποιοι πολίτες που χίλια τους ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, να με βοηθήσουν να υψώσουμε τα πόδια του παιδιού, ξέρετε τις πρώτες βοήθειες σε μια απλή λιποθυμία. Κατέβηκε και η γιατρός, η παιδίατρος, είχε συνέλθει το παιδί».
Αυτοί όμως ήταν μια μικρή μειοψηφία, οι περισσότεροι πανικόβλητοι απομακρύνονταν από τη λιπόθυμη μικρή.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι την ώρα που το παιδί προσπαθούσα εγώ να το βάλω κάτω στο πεζοδρόμιο για να του δώσω όσο μπορώ τις πρώτες βοήθειες, φώναζα βοήθεια και έβλεπα τον κόσμο γύρω μου που δεν ενεργοποιούνταν. Καθώς και άτομα μέσα από το φαρμακείο».

loading...