Ρωσία: «Το εμβόλιο Sputnik-V έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές»

Yψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από τον κορωνοϊό από ό,τι στους επανανοσήσαντες εμφανίζει το Sputnik-V, όπως δήλωσε ο Ντενίς Λογκουνόφ.

Το ρωσικό εμβόλιο βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, με τον υποδιευθυντή του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι να αναφέρει σχετικά: «Το δικό μας σχήμα ανοσοποίησης διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από ό,τι στους επανανοσήσαντες . Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8-10 φορές.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V χρειάζεται για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα του σκευάσματος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να ερευνηθεί και να καθορισθεί σε ένα μεγάλο αριθμητικά δείγμα ασθενών, για αυτόν το λόγο και θα υπάρξουν 40.000 άτομα (εθελοντές)».

Όπως πρόσθεσε ο Ντενίς Λογκουνόφ: «Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, θα μελετηθεί και η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα στο πλαίσιο αυτής της φάσης, αλλά γενικά η δική μας πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ασφαλής από όλες τις πλευρές».

loading...