Απαξιωτικός ο εκπρόσωπος του Ερντογάν για τα Rafale: «Ποια Rafale τώρα; – Που τα έχουν πουλήσει οι Γάλλοι;»

Ο Ομέρ Τσελίκ ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, μιλώντας στην ενημέρωση του Τύπου, εμφανίστηκε αφ΄υψηλού ή ως να μην τον απασχολούσαν τα γαλλικά μαχητικά Rafale λέγοντας πως οι εξαγωγές τους είναι μηδαμινές.

..λέει τα εξής :

«Εξ όσων γνωρίζω γαλλικά μαχητικά Rafale έχουν πωληθεί μόνο στην Ινδία και στην Αίγυπτο.

Δεν έχουν πουληθεί αλλού.

Είναι η πρώτη φορά που πούλησαν τα Rafale τους, σε χώρα της ΕΕ.

Εν προκειμένω η Γαλλία δρα σύμφωνα με πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Την πολιτική της που απέτυχε σε Λιβύη και Συρία προσπαθεί να την αντισταθμίσει στην Μεσόγειο.

Η εξωτερική πολιτική που προσωπικά ο Μακρόν επιδιώκει, έχει καταρρεύσει».

Προφανώς ο Τσελίκ «ξέχασε» το δικό τους το Κατάρ που έχει προμηθευτεί επίσης Rafale.Σε ότι αφορά πάντως την προμήθεια καθ΄αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ελλάδας και Γαλλίας σε τεχνικό επίπεδο για την συμφωνία.

Στις συνομιλίες περιλαμβάνεται όλο το πακέτο των αεροσκαφών, η προμήθεια ανταλλακτικών, όσες υποδομές πρέπει να γίνουν (σε επίπεδο ΜΣΒ δοκιμαστήρια κινητήρων, ηλεκτρονικών κτλ.) αλλά και το σημαντικότερο τον προσομοιωτή πτήσης, ο οποίος θεωρητικά θα μπορεί να διασυνδεθεί με τον ήδη υπάρχων του Mirage 2000-5.

Αυτό γιατί τα αεροσκάφη θα έχουν φυσικά τη βάση τους στην 114ΠΜ, η οποία και αν ευοδωθούν τα σενάρια για την παραμονή τελικά των 19 Mirage 2000EGN/BGM στην Τανάγρα.

Το κόστος του όλου πακέτου εκτιμάται στα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ και θα αφορά το κόστος των νέων και μεταχειρισμένων αεροσκαφών εκ των οποίων 14 μονοθέσια και τέσσερα διθέσια (δυο καινούργια και δύο μεταχειρισμένα).

loading...