O ελληνικός Στόλος δαπανούσε 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα σε καύσιμα για τα ηλικίας σχεδόν μισού αιώνα σκάφη του

Για περισσότερες από 30 ημέρες, από τότε που το  Oruc Reis εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ξεκίνησε έρευνες, τα απαρχαιωμένα, στην πλειοψηφία τους, ελληνικά πολεμικά πλοία κατανάλωναν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα σε καύσιμα, βασικά λόγω παλαιότητας των προωστικών σκευών τους.

Τα περισσότερα καύσιμα κατανάλωναν οι φρεγάτες κλάσης “S” και τα υποβρύχια Type 209/1100 και Type 209/1200 που πλησιάζουν τον μισό αιώνα ζωής, όπως και οι παλαιές κανονιοφόροι

Το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας ενώ τα πλοία του τουρκικού στόλου φαίνεται ότι έχουν αποτραβηχτεί προς τα παράλια, εκεί δηλαδή που το περισσότερο χρονικό διάστημα βρίσκονταν.

Τα ελληνικά πολεμικά, έτσι ή αλλιώς δεν υπήρχαν, πλην ενός στις περιοχές που έκανε έρευνες το Oruc Reis, όπως κατέδειξαν και οι δορυφορικές φωτό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ισραηλινοί.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις στο Επιτελείο που κάνουν λόγο για επανάληψη του ίδιου σκηνικού διότι οι αξιώσεις της γείτονος στην Αν. Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Άλλωστε, αυτό αποκάλυψε προκλητικά και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από το Κας, ότι δηλαδή το σεισμογραφικό πλοίο θα επαναλάβει τον ίδιο παραβατική πλου όταν η Τουρκία κρίνει πως είναι η στιγμή να προκαλέσει εκ νέου.

loading...