JEAN-LUC GALA:«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟ TON COVID-19 AΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ»!

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΒΕΛΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ”

O Jean-Luc Gala, Καθηγητής Λοιμωξιολόγος και διευθυντής της πανεπιστημιακής κλινικής του UCL στην πόλη Louvain του Βελγίου δήλωσε πριν κάποιες μέρες : « Είναι ανησυχητική η αύξηση της μόλυνσης; Όχι. Είναι εντελώς φυσιολογική. Είναι επικίνδυνο που κυκλοφορεί ο ιός; Για άλλη μια φορά,όχι!! 
Κυκλοφορεί τώρα σε μια κατηγορία που δεν πάσχει, στους νέους που στη χειρότερη περίπτωση θα έχουν μικρά συμπτώματα, στην καλύτερη περίπτωση τίποτα. Ότι οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί αλλά δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, τόσο το καλύτερο! 
Δεν έχουμε εμβόλιο και αυτό συμβάλλει στην ασυλία της αγέλης. “» Και συμπεραίνει: «δεν πρέπει να καταργήσουμε τα μέτρα, αλλά ίσως να τα χαλαρώσουμε.Τ’άτομα δεν υποφέρουν πια από τον coronavirus,αλλά από τα μέτρα για να τον σταματήσουν. »la libre 15/9/20
Ο ίδιος υποστηρίζει πως πολλά τεστ είναι άχρηστα…αυτά στους ασυμπτωματικούς σύμφωνα με το lavenir17/9/20. Αυτήν τη στιγμή δεν κάνουμε πάρα πολλά τεστ; Ο Jean-Luc Gala, θεωρεί ότι τα τεστ δεν είναι απαραίτητα σε ασυμπτωματικούς ασθενείς. .
Οι ΤΙΜΕS του Λονδίνου στις 15/9/20 τον περιγράφουν ως κορυφαίο Βέλγο επιστήμονα που καλεί σε στρατηγική συλλογικής ανοσίας κι αφιερώνουν άρθρο στις δηλώσεις του…
“Δεν νομίζω ότι είναι σωστή ερμηνεία της τρέχουσας κατάστασης. Υπάρχουν πράγματι περισσότερες θετικά τεστ, αλλά διεξάγονται περισσότερα τεστ συνολικά απ’ό,τι πριν.
 Επιπλέον, αυτά τα τεστ γίνονται σε κοινότητες όπου γνωρίζουμε ήδη ότι ο ιός κυκλοφορεί εκεί“, λέει ο Καθηγητής Gala στο Radio 2 Flemish Brabant and Brussels. 
Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με covid19 στο νοσοκομείο δεν είναι επί του παρόντος προβληματικός, σύμφωνα με τον Gala. “Οι γενικοί αριθμοί νοσηλείας δεν είναι πολύ κακοί“, λέει ο καθηγητής. 
Δεν βλέπει επίσης κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στα τμήματα εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων στις Βρυξέλλες. “Πρέπει να κάνετε μια σαφή διάκριση μεταξύ σοβαρών και μέτριων περιπτώσεων. 
Εάν πρέπει να παραμείνετε στο νοσοκομείο με πυρετό για λίγες μέρες, αυτό δεν είναι σοβαρή ασθένεια. Γίνεται προβληματικό μόνο όταν καταλήγετε στη μονάδα εντατικής θεραπείας” υποστηρίζει.
”Επί του παρόντος, ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται, ειδικά στους νέους. “Αυτό είναι καλό”, λέει ο Gala, “επειδή αυτό συμβάλλει στην ασυλία αγέλης και το χρειαζόμαστε.
Εάν πρέπει να περιμένουμε μόνο ένα εμβόλιο, τότε θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καιρό για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή” λέει. 
Ο επικεφαλής του τμήματος του γαλλόφωνου Πανεπιστημίου Catholique de Louvain (UCL) αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα μπορεί να μετατοπιστεί γρήγορα όταν οι νεότεροι αρχίζουν να μολύνουν εκ νέου τον ηλικιωμένο πληθυσμό. 
“Αυτό συνέβη στο παρελθόν και πρέπει να το προσέξουμε. Αλλά στο μεταξύ οι ηλικιωμένοι έχουν μάθει πώς να προστατεύονται καλά από τον ιό”, κατευνάζει.
Ο Gala πιστεύει ότι είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή πριν από την κρίση του covid19 το συντομότερο δυνατό. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο στην αγορά. “Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε μήνες για να το κάνουμε αυτό. Οι άνθρωποι χάνουν το εισόδημά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...