JEAN-LUC GALA:«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΟΥΤΕ 2ο ΚΥΜΑ! Η ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ TON COVID-19!»

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΒΕΛΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ!
Σήμερα ο Jean-Luc Gala Καθηγητής Λοιμωξιολόγος στο UCL και διευθυντής Μονάδας Βιολογικών Απειλών: Δεν έχουμε επιδημία, δεν έχουμε β΄κύμα. 
Η εποχική γρίπη θα σκοτώσει περισσότερους από τον Covid. Οι ερμηνείες στατιστικολόγων δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.
Kάποιοι επιστήμονες είναι Αγιατολάχ (δηλ. δογματικοί). Στο Βέλγιο στις 7.000 εισαγωγές ημερησίως μόνο οι 40 αφορούν covid. Μόνο 70 ασθενείς στην εντατική επί 2000 κλινών.
Ο Jean-Luc Gala Καθηγητής Ιατρικής Λοιμωξιολόγος στο UCL στο Πανεπιστήμιο της Louvain Βελγίου, επικεφαλής κλινικής και διευθυντής της Μονάδας Βιολογικών Απειλών  μίλησε στην τηλεόραση του RTL μετά την εκπομπή ειδήσεων στις 13:00 προσκεκλημένος του Pascal Vrebos αυτή την Κυριακή 20/9/20 στο RTL-TVI
Ο παρουσιαστής τον ρωτά εάν, σύμφωνα με αυτόν, υπάρχει κυματισμός, ανάκαμψη ή δεύτερο κύμα; Απάντησε: “Κανένα από αυτά!”
Υπογραμμίζοντας ότι τ’ αυξανόμενα κρούσματα αντιστοιχούν στην αύξηση των τεστ. Αλλά ότι το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε μεταξύ 3 και 4% εδώ κι εβδομάδες, όπως στις γειτονικές χώρες.
Μας υπενθυμίζει ότι, καθημερινά, 7.000 άτομα νοσηλεύονται στο Βέλγιο, συμπεριλαμβανομένων μόνο 40-50 λόγω του Covid. Και, επομένως, είναι εντελώς αμελητέο το ποσοστό.”Δεν μιλάμε για ασθενείς, μιλάμε για τεστ! 
Για ένα αποτέλεσμα. Αυτό παραμένει στα 3% ή 4% εδώ κι εβδομάδες! Το ίδιο και στη Γαλλία, το ίδιο λίγο πολύ σε όλη την Ευρώπη. Επομένως δεν είναι επιδημία, όχι. 
Έχουμε θετικές περιπτώσεις ,έχουμε σποραδικές περιπτώσεις,πρέπει να το αναγνωρίσουμε, που φθάνουν στο νοσοκομείο αλλά δεν βλέπουμε πια εντατικές. 70 κρεβάτια είναι πιασμένα στο Βέλγιο όταν έχει συνολική ικανότητα 2.000 κλίνες… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...