Jacques Attali:Πρέπει να ακούσουμε τι λέει ο Ερντογάν, να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, με κάθε τρόπο.

Σε ανάρτησή του στο Linkedin, o Γάλλος οικονομολόγος, αναλυτής και συγγραφέας, Jacques Attali ( ο οποίος υπήρξε σύμβουλος Φρανσουά Μιτεράν αλλά και μέλος της επιτροπής σοφών που συμβούλευαν τον Νικολά Σαρκοζί και τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Εμανουέλ Μακρόν, όταν ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ΥΠΟΙΚ του Ολάντ) γράφει για τον Ερντογάν:
«Πρέπει να ακούσουμε τι λέει ο Ερντογάν, να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, με κάθε τρόπο. Εάν οι προκάτοχοί μας είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους τις ομιλίες του Φύρερ από το 1933 έως το 1936, θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει αυτό το τέρας να βρει τους τρόπους και τα μέσα για να κάνει αυτά που είχε ανακοινώσει».
Η δήλωση του Attali έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο επειδή απειχεί το κλίμα της γαλλικής πολιτικής σκηνής, αλλά επειδή ο εβραϊκής καταγωγής Attali ουσιαστικά δίνει το στίγμα σε πολλούς που τον ακολουθούν, διάβαζουν και μελετούν καθώς είναι μια ιδιαίτερη περσόνα.
Επιμένω λοιπόν πως η στιγμή είναι εξαιρετική για τη χώρα μας γιατί ο Ερντογάν στην προσπάθειά του να εγκαθιδρύσει το δόγμα Νταβούτογλου για το νεο-οθωμανισμό προσβλήθηκε από την αλαζονεία του παίκτη.
Ο Ερντογάν πάσχει από Amaurosis Scacchistica. H ακριβής μετάφραση είναι σκακιστική τύφλωση. Πρόκειται για εκείνη τη χρονική στιγμή επάνω στο παιχνίδι που ο παίκτης- σκακιστής αδυνατεί να διακρινεί τους πραγματικά οφθαλμοφανείς κινδύνους και συνεχίζει την παρτίδα διακυβεύοντας όλο το παιχνίδι. Μια τύφλωση την οποία πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα προς όφελός της στο γεωπολιτικό παιχνίδι που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή.
#Γιώτα_Χουλιάρα
Geopolitics & Daily News

loading...