GEWKWN: Η αλήθεια πονά………….

GEWKWN

Όταν ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε, άφησε παρακαταθήκη στους ανθρώπους την διδασκαλία Του, την οποία οι μαθητές και απόστολοί Του ανέλαβαν κατ’ εντολή Του να μεταδώσουν παντού. Πώς όμως ήταν δυνατόν αυτοί οι άνδρες, από την Γαλιλαία να διαδώσουν τον λόγο του Χριστού, ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς διασυνδέσεις, χωρίς χρήματα, χωρίς εμπειρία και όντας αγράμματοι στην πλειοψηφία τους ;

Κι όμως το θαύμα έγινε και το όνομα του Χριστού έχει ακουστεί σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ωστόσο ποιά ήταν και είναι η διδασκαλία Του;  Τι ήταν αυτό το τόσο σπουδαίο που ήρθε να μας αποκαλύψει ;

Η διδασκαλία του Χριστού ήταν μεγάλη και περιλάμβανε πλήθος αποκαλύψεων. Το κεντρικό όμως σημείο της ήταν το ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος , αποτελώντας ένα πεδίο δοκιμασιών για εμάς και αποκάλυπτε την ύπαρξη του αληθινού κόσμου, που βρίσκεται έξω από αυτό το ψεύτικο σύμπαν που αντιλαμβανόμαστε. Πληροφορούσε τον καθένα, για το ότι είναι ένα αθάνατο πλάσμα μέσα σε ένα τιποτένιο σώμα, και του έδινε επίσης τον τρόπο να μεταβεί απο τον κόσμο αυτόν τον ψεύτικο, στον αληθινό, όπου κάποτε ζούσε και έφυγε.

Ωστόσο οι υπηρέτες του σκότους, δεν έμειναν έτσι…. Αντέδρασαν… .Έτσι ο πύρινος λόγος του Χριστού και η πεμπτουσία της Αλήθειας που ήρθε να μας πει, πολεμήθηκαν άγρια, φανερά και κρυφά…..

 Ο Χριστός είπε στους εβραίους ότι εσείς τον Πατέρα μου, που με έστειλε Εμένα, δεν τον γνωρίζετε.(Κατα Ιώαννην 8,19).  

Οι  Ελληνίδες Σίβυλλες, προφήτευαν με κάθε λεπτομέρια τον ερχομό του Χριστού χιλιάδες χρόνια πριν αυτό συμβεί. Βλέποντας το αυτό οι άρχοντες του ψεύτικου κόσμου κατάλαβαν ότι όλα θα τιναχτούν στον αέρα, αφού όλοι οι άνθρωποι ήταν μια ανάσα μακριά από το να μάθουν  την αλήθεια και να απέρριπταν τον ψεύτικο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Το σύνολο σχεδόν των γνώσεων που ο Χριστός είχε δώσει, είχε καταγραφεί σε παπύρους και υπήρχε στις μεγάλες οργανωμένες βιβλιοθήκες της Μεσογείου, με πρώτη αυτή της Αλεξανδρείας και βέβαια σε κάποιες ιδιωτικές βιβλιοθήκες.

Τα τέσσερα κανονικά Ευαγγέλια, δεν υπήρχαν  την εποχή εκείνη, στις αρχές δηλαδή του 4ου μ.Χ. αιώνα, αλλά δημιουργήθηκαν από δεκάδες χειρόγραφα, που με αντιγραφές έφθασαν στον 4ο αιώνα………….    (Ο Ωριγένης, όπως και οι μετά από αυτόν ανατολικοί θεολόγοι, τονίζει ότι βασικός παράγοντας αναγνώρισης της κανονικότητας ενός βιβλίου, δεν είναι μόνο η αποστολική του προέλευση, αλλά κατεξοχήν η συμφωνία της Εκκλησίας, η οποία επειδή καθοδηγείται από το Άγιο Πνεύμα μπορεί να διακρίνει τα θεόπνευστα από τα μη θεόπνευστα βιβλία.)

Κυκλοφορούσαν δηλαδή τότε και άλλα πολλά ευαγγέλια που αποδίδονταν στους υπόλοιπους Αποστόλους, αλλά δεν έγιναν αποδεκτά από την τοπική σύνοδο της Λαοδίκειας……

ΣΧΟΛΙΟ: εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα μια μέθοδο η οποία με βοήθησε πολύ να κατανοήσω αρκετά πράγματα είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας με το αποτέλεσμα, έβαζα πάντα τον εαυτόν μου στην θέση των άλλων, και προσπαθούσα να δω τι αποφάσεις θα έπαιρνα εγώ αν ήμουν στην θέση τους………….ενα από τα θέματα που με απασχόλησαν πολύ ήταν και η συμπεριφορά του εβραϊκού ιερατείου μετά την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΘΕΟΥ μας.

Δηλαδή αν ήμουν εγώ στην θέση τους τι θα έκανα ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ….

Μετά την Ανάσταση και βλέποντας ότι άρχισε η διδασκαλία Του Χριστού να βρίσκει ‘’οπαδούς’’ εντος και εκτός του Ισραήλ, τότε θα έβαζα δικούς μου ανθρώπους να αναμιχτούν με τους ‘’οπαδούς’’ της νέας θρησκείας με στόχο στο μέλλον να τους χρησιμοποιήσω για να προσθέσουν εβραϊκές αναφορές μέσα, και εβραϊκά στοιχεία, και να κόψουν και να ράψουν προς όφελος δικό μου ( εβραϊκό ιερατείο) ώστε να χαθεί η πεμπτουσία της αλήθειας του Χριστού….και θα έβαζα τα εβραϊκά κείμενα δίπλα στα Χριστιανικά

Αυτές οι εγκληματικές και παράλογες κινήσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση όσων γνώριζαν την αλήθεια. Όσοι είχαν κείμενα αυθεντικά των λόγων του Χριστού και της αμόλυντης διδασκαλίας Του, τα οποία δεν είχαν καεί, αντιστάθηκαν. Ωστόσο αυτοί που ήταν προσκυνημένοι στις σκοταδιστικές αρχές, τους δολοφόνησαν και αφού τους σκότωσαν, έκαψαν τα πάντα που είχαν γράψει εκείνοι.

Έκαψαν τις αρχαίες βιβλιοθήκες με την γνώση και έσφαξαν και δολοφόνησαν και κατέστρεψαν, ώστε να κυριαρχήσει ο σκοταδισμός.

Οσοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν το έγκλημα αυτό, βγήκαν οι “κακοί” της υπόθεσης. Ονομάστηκαν “τέκνα του Διαβόλου”, βλάσφημοι και αιρετικοί, όπως κάποτε είχε ονομαστεί ο ίδιος ο Χριστός από το ιερατείο και τους νομοδιδάσκαλους των Εβραίων.

Ο Χριστός δίδασκε 3 χρόνια, ωστόσο η διδασκαλία του Χριστού που έχουμε σήμερα στα ευαγγέλια δεν περνά τις 3 ώρες σε διάρκεια. Που πήγαν τα υπόλοιπα; Δεν καταγράφηκαν; Δεν θεωρήθηκαν σημαντικά ώστε  να γραφτούν ή κάποιοι τα θεώρησαν επικίνδυνη γνώση και τα πέταξαν έξω άρων-άρων…………… Τα 4 Ευαγγέλια δεν περιέχουν όσα έγραψαν οι 4 Ευαγγελιστές…… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κατα Ιωάννην. 8,47             ὁ ὢν ἐκ τοῦ Θεοῦ τὰ ῥήματα τοῦ Θεοῦ ἀκούει· διὰ τοῦτο ὑμεῖς οὐκ ἀκούετε, ὅτι ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἐστέ.

Κατα Ιωάννην. 8,48             ἀπεκρίθησαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι καὶ εἶπον αὐτῷ· οὐ καλῶς λέγομεν ἡμεῖς ὅτι Σαμαρείτης εἶ σὺ καὶ δαιμόνιον ἔχεις;

Κατα Ιωάννην. 8,49             ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἐγὼ δαιμόνιον οὐκ ἔχω, ἀλλὰ τιμῶ τὸν πατέρα μου, καὶ ὑμεῖς ἀτιμάζετέ με.

Ματθ. 12,24       οἱ δὲ Φαρισαῖοι ἀκούσαντες εἶπον· οὗτος οὐκ ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια εἰμὴ ἐν τῷ Βεελζεβούλ, ἄρχοντι τῶν δαιμονίων.

Ματθ. 10,25    ἀρκετὸν τῷ μαθητῇ ἵνα γένηται ὡς ὁ διδάσκαλος αὐτοῦ, καὶ τῷ δούλῳ ὡς ὁ κύριος αὐτοῦ. εἰ τὸν οἰκοδεσπότην Βεελζεβοὺλ ἐκάλεσαν, πόσῳ μᾶλλον τοὺς οἰκιακοὺς αὐτοῦ;

Ματθ. 10,26   μὴ οὖν φοβηθῆτε αὐτούς· οὐδὲν γάρ ἐστι κεκαλυμμένον ὃ οὐκ ἀποκαλυφθήσεται, καὶ κρυπτὸν ὃ οὐ γνωσθήσεται.

Όπως το είπε λοιπόν ο Χριστός,έτσι και έγινε,και γίνεται. Οι δικοί Του ονομάζονται παιδιά του Διαβόλου και αιρετικοί, απο εκείνους που πράγματι υπηρετούν τον Διάβολο εν αγνοία ή εν γνώση τους.

Αφού οι σκοταδιστές ξεμπέρδεψαν λοιπόν από τους αληθινούς Χριστιανούς, έφεραν τον απόλυτο σκοταδισμό του μεσαίωνα στον κόσμο και έκαψαν όλα όσα δεν είχαν κάψει τα προηγούμενα χρόνια. …Νόμιζαν ότι νίκησαν.

Ωστόσο ξέχασαν ότι είτε το θέλει κάποιος είτε όχι, ο Ιησούς Χριστός Νικά.

O Αναστημένος Xριστός όμως, που ζεί ανάμεσα μας και δεν είναι κάπου αόριστα και μακριά περιμένει συνεχώς τον καθένα και την καθεμία από εμάς να θελήσει να Τον γνωρίσει και να τον ακολουθήσει, απορρίπτοντας τον κόσμο αυτό και όλα όσα αυτός δίνει, και να Του ζητήσει , να τον πάρει πίσω στον πραγματικό κόσμο και Εκείνος θα Τον οδηγήσει στις πύλες της Γνώσης, στην Αλήθεια και στο Φώς.

Εκείνος μας είπε :

Κατα Ιωάννην.14,6 ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ……………………………………………Μιλήστε Του απλά, όπως σε έναν φίλο σας και ζητήστε Του να σας οδηγήσει….Ελευθερώστε το μυαλό σας και γνωρίστε τον Χριστό.

Στη Διδασκαλία Του, όλο το Ανθρώπινο Γένος αποτελεί Μία Οικογένεια κι αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους νόμους και τις επιταγές του θεού των εβραίων, που είναι ο αποκλειστικός φυλετικός θεός ενός περιούσιου λαού, τον οποίο προορίζει να εξουσιάσει όλους τους υπόλοιπους. Το ιερατείο του χαρακτηρίζεται από τυπολατρία, φανατισμό, μισαλλοδοξία, δόλο, υποκρισία, ιδιοτέλεια….

 Αντίθετα ο Χριστός, καυτηριάζει τα στοιχεία αυτά και η ιεροσύνη Του μεταφέρεται εκ πνεύματος. Όμως, η Αθανασία της ψυχής, η θεία Κοινωνία, η Ανάσταση και η Θέωση αποτελούν βλασφημία για την πίστη των ιουδαίων και αντιδρούν βίαια προς τον Χριστό, διότι διαψεύδει τον μεσσιανισμό τους, ασκεί θεραπεία το Σάββατο, δεν τηρεί την νηστεία των ιουδαίων και ενώ είναι 30 ετών δεν έχει ακόμα παντρευτεί και τεκνοποιήσει όπως επέβαλε ο ιουδαϊκός νόμος.

Ο θεός των εβραίων απαιτεί περιτομή, τελετουργία αίματος που συνδέεται με σεξουαλικές διαστροφές… ζητάει τάματα, χρυσό και άργυρο…

Στη φωλιά του φιδιού, στο άντρο του σκότους και όχι κάπου που ήξερε ότι θα τον δεχτούν, πήγε ο Χριστός, και κατάργησε τον νόμο και την εξουσία του θεου των εβραίων και έκανε γνωστό τον αληθινό Θεό Πατέρα, από τον οποίο όπως ο ίδιος μας είπε, απεστάλη. Έφερε φως στους ανθρώπους που Τον χρειάζονταν περισσότερο απ΄όλους πάνω στη Γη, αφού ήταν τυφλωμένοι από τον θεο των εβραίων  και δηλητηριασμένοι από τη νοοτροπία του.

GEWKWN…Πιστεύω στον Θεό σημαίνει πρώτα-πρώτα: δέχομαι χωρίς αμφιβολία ότι υπάρχει. Όχι όμως πιστεύω – έτσι αόριστα – σ’ ένα ύψιστο όν, πού μπορεί ο καθένας να το ονομάζει όπως θέλει.

Πιστεύω σε συγκεκριμένο Θεό, στον μόνο αληθινό Θεό, στην Αγία Τριάδα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιον Πνεύμα.

IHΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

loading...