ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




Ευριπίδης Μπίλλης

Κύριοι Βουλευτές,

Ως γνωστόν είναι πλέον στο έλεος του εισαγγελέα όποιος θεωρηθεί ότι παροτρύνει άλλους να μην φορούν μάσκα.

Κατωτέρω όμως θα βρείτε τι ακριβώς λέει ο Π.Ο.Υ. για το θέμα της μάσκας για να νήπια από 5 ετών και κάτω , για τα παιδιά μέχρι 12 ετών και για εφήβους από 12 ετών και άνω.

Επιπλέον όμως το πρόβλημα  είναι άλλο. Ως γνωστόν διαλύεται η παιδεία μας με όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια, να κλείνουν το ένα μετά το άλλο γιατί ανιχνεύθηκε (σίγουρα πιθανόν δεν  υπάρχει σχολείο χωρίς κρούσμα)  ένα κρούσμα κορονοϊού.

Το ερώτημα είναι αν πρέπει να κλείνουν τα σχολεία ή όχι.

Στα κατωτέρω θα βρείτε λεπτομέρειες αν κινδυνεύουν ή όχι οι νέοι από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με  μία κατωτέρω άποψη σε κάθε 1.000 κρούσματα νέων ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ,  Η ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ ΘΑΝΆΤΟΥ ΑΝΈΡΧΕΤΑΙ ΣΕ  ένα θάνατο

Σε ασυμπτωματικά κρούσματα, που κατά νέες απόψεις μεταδίδουν τον ιό (σε άλλα παιδιά που στο μέγιστο των μεγίστων σύνολο τους γίνονται ασυμπτωματικά),  δεν έχουμε κανένα θάνατο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα παιδί μη συμπτώματα (σπάνιο των σπανίων) δεν θα τύχει άμεσης περίθαλψης. Χωρίς όμως να κλείνουν τα σχολεία.

Βέβαια εφ όσον οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό, θα πρέπει πάντα οι ευπαθείς ομάδες να λαμβάνουν τα πλέον αυστηρά μέτρα προσωπικής τους προφύλαξης.

Όμως κύριοι βουλευτές δεν θα πρέπει να επανεξεταστεί το αν θα καταστρέψουμε την παιδεία μας κλείνοντας κάθε λίγο και λιγάκι κάθε σχολείο επειδή επισημάνθηκε κρούσμα ασυμπτωματικό που σχεδόν σίγουρα προϋπήρχε και μάλλον θα υπάρχει πάντα σε όλα τα σχολεία;

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

loading...