Ο πραγματικός λόγος που το ΝΑΤΟ στηρίζει Τουρκία – ΝΟΕΜΒΡΙΟ κρίνονται όλα

Ποιοί είναι οι πρωταγωνιστές αυτή την στιγμή…
To ΝΑΤΟ αγνοείται στην Μεσόγειο. Δεν κάνει τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα χάνει έδαφος σε σχέση με την επιρροή που ασκούσε στην περιοχή. Όλα έχουν όμως την εξήγησή τους, όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας αυτές τις γραμμές.

Αν συμφωνήσουμε με τον Γάλλο πρόεδρο, τότε «η Συμμαχία δεν έχει πλέον κανέναν ρόλο ύπαρξης, είναι εγκεφαλικά νεκρή». Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί την Δυτική Συμμαχία απλώς, χάσιμο χρόνου και χρημάτων, μιας και οι επικεφαλής της ανήκουν στην πολιτική κατεύθυνση των διεθνιστών, οι οποίοι επιθυμούν απόλυτη κυριαρχία, ενώ ο αρχηγός του Λευκού Οίκου δεν παραβλέπει την ισχυρή θέση της Ρωσίας, με την οποία σπεύδει να έρθει σε συνεννόηση.

Το ΝΑΤΟ ελπίζει σε νίκη των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, προκειμένου να κερδίσει εκ νέου την απαραίτητη «βενζίνη» που έδιναν μέχρι πριν τον Τραμπ οι ΗΠΑ. Χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Ουάσινγκτον, το ΝΑΤΟ χάνει την ισχύ του.

Χάνοντας την ισχύ του, αφήνει κενό στην Μεσόγειο.

Αυτό το κενό έχουν σπεύσει να καλύψουν 3+1 χώρες:

ΡΩΣΙΑ

Οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει για τα καλά στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτουν ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, διατηρούν αμυντική συμφωνία με την Κύπρο, ενώ στην Λιβύη έχουν τον πρώτο λόγο σε σχέση με την πορεία των πραγμάτων.

Η Μόσχα, βλέποντας πως η Τουρκία έχει επιδιώξεις πέραν του Αιγαίου, στο πλαίσιο της Γαλάζιας Πατρίδας, ήρθε σε συνεννόηση με την Άγκυρα, χρησιμοποιώντας την γείτονα σαν Δούρειο Ίππο. Οι Τούρκοι προκαλούν φασαρίες (Συρία, Λιβύη), παίρνουν κάποια κέρδη για τον εαυτό τους (η πολιτική είναι συμφέροντα, όχι αγάπες) , ενώ η Ρωσία βρίσκει την αφορμή για να παρέμβει, ως υπερδύναμη και εγγύηση σταθερότητας (αν απουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ), στηρίζοντας τους αντιπάλους της Άγκυρας. Κατά αυτόν τον τρόπο διεισδύει όλο και περισσότερο στην περιοχή.

ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ βλέποντας τα σχέδια της Τουρκίας για εξάπλωση στην Μεσόγειο, με στόχο να γίνει περιφερειακή δύναμη, ήρθε κοντά με Ελλάδα και Κύπρο. Μάλιστα με την χώρα μας υπέγραψε προσφάτως αμυντική συμφωνία.

Υπάρχει δε μια καινούρια εξέλιξη. Όπως μεταδίδεται, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, η αμερικανική πλευρά κατέθεσε πρόταση που αφορούσε το Ισραήλ. Ζήτησε από το Βελιγράδι να μεταφερθεί η σερβική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ και απαίτησε από τον πρωθυπουργό του Κοσόβου να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με το Εβραϊκό Κράτος.

Οι δύο ηγέτες απάντησαν θετικά και πλέον το Ισραήλ μπαίνει σφήνα και στα Βαλκάνια. Αυτό φυσικά είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα, αφού διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με την Ιερουσαλήμ. Το Εβραϊκό Κράτος υποστηρίζεται απόλυτα από τον πρόεδρο της Αμερικής, ο οποίος το βάζει και στην πάλαι ποτέ «Χερσόνησο του Αίμου».

ΓΑΛΛΙΑ

Οι Γάλλοι, έχοντας δηλώσει πως το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό, απέσυραν τέλη Ιουνίου τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από τις νατοϊκές περιπολίες στην Μεσόγειο. Αφορμή στάθηκε η τουρκική πρόκληση σε γαλλικό πλοίο, η οποία άφησε την ηγεσία της Δυτικής Συμμαχίας παγερά αδιάφορη. Σημειώνεται ότι τουρκικές φρεγάτες είχαν στοχεύσει το γαλλικό πλοίο (φρεγάτα), η Γαλλία επέλεξε να αντιδράσει θεσμικά ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της Τουρκίας, εντούτοις δεν υπήρξε καν αντίδραση από τους επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Έτσι λοιπόν η Γαλλία δείχνει να κινείται, προσωρινά, αυτόνομα. Έχει στα σκαριά αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, συμμετέχει στην διένεξη της Λιβύης, διατηρεί καλό το κλίμα με την Μόσχα, ενώ έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Άγκυρα. Το Παρίσι έχει αναλάβει να καλύψει το κενό από τα δυτικά της Μεσογειακής λεκάνης.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία, στο πλαίσιο του σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα», έχει κατέβει προς την Μεσόγειο. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει με την ανοχή της Μόσχας, η οποία, όπως είπαμε παραπάνω, χρησιμοποιεί τους Τούρκους ως Δούρειο Ίππο για τις επιδιώξεις της. Αν η Τουρκία χάσει αυτή την κάλυψη λόγω αλλαγής συγκυριών ή δικό της φάουλ, τότε η Γαλάζια Πατρίδα θα τελειώσει άδοξα. Γι’ αυτό και οι Τούρκοι βιάζονται να ισχυροποιηθούν, έτσι ώστε να μην έχουν ανάγκη την Μόσχα. Μωραίνει ο Κύριος…

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα παραβιάζει την μία μετά την άλλη τις θεσμικές αρχές της Συμμαχίας, χωρίς απολύτως καμία κύρωση εις βάρος της. Αυτό συμβαίνει, γιατί το ΝΑΤΟ βλέπει στην Τουρκία το μοναδικό της… αποκούμπι, καθότι, εκ των πραγμάτων, δείχνει να μπαίνει σφήνα στις προαναφερθείσες τρεις δυνάμεις, ασχέτως αν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με Μόσχα. Άλλωστε το ρωσικό διέψευσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεργάζονται με τις τουρκικές. ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ αλληλεξάρτησης και αυτό το γνωρίζουν στην Δύση.

Έτσι, με την στήριξη στην Τουρκία, η Δυτική Συμμαχία κερδίζει χρόνο, με την ελπίδα να χάσει ο Τραμπ τις εκλογές του Νοεμβρίου και η νέα ηγεσία του Βαθέος Κράτους να την επαναφέρει δυναμικά στην Μεσόγειο. Άλλωστε η Τουρκία, αυτή την στιγμή, στηρίζει την πλευρά, την οποία πριν τον Τραμπ, στήριζαν οι διεθνιστές του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ: τους ισλαμιστές σε Συρία και Λιβύη. Τυχαίο;;;

loading...