Λέσβος: Φωτιά στο ΚΥΤ της Μόρια ΞΕΚΙΝΗΣΝ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ! – Κτύπησαν οι καμπάνες του χωριού Εμπρησμούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μόριας – Αναφορές για επίθεση με πέτρες σε δυνάμεις της Πύροσβεστικής

Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!»
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων «Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς.
Πληροφορίες για εκκένωση του ΚΥΤ και κοντέινερ που τυλίχτηκαν στις φλόγες – Εμπρησμούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μόριας – Αναφορές για επίθεση με πέτρες σε δυνάμεις της Πύροσβεστικής – Πυρκαγιά και στις περιοχές Βατούσα και Αντίσσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βατούσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αλλά και περιμετρικά του ΚΥΤ στη Μόρια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι. 
Σύμφωνα με αναφορές, εστίες φωτιάς ξέσπασαν και εντός των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ, με συνέπεια οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση του καταυλισμού, καθώς υπάρχουν αναφορές και για κοντέινερ που τυλίχτηκαν στις φλόγες.
Όπως καταγγέλουν κάτοικοι, δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από μετανάστες και πρόσφυγες.
Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας – Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.
Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα.
Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.
Στη Βατούσα άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

loading...