Ε.Μακρόν: «Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία – Μ.Τσαβουσογλου: «Να μας πουν που είναι τα όρια»

O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία, καλώντας την να ανοίξει έναν υπεύθυνο διάλογο και να προχωρήσει μπροστά.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter -γραμμένη μάλιστα και στα τουρκικά- ο Μακρόν επισημαίνει: «Από το Ajaccio (σσ το σημείο της Κορσικής όπου έγινε η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος MED7) στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: Ας ξανανοίξουμε έναν υπεύθυνο διάλογο, καλή τη πίστει, χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μοιάζει να έγινε ακουστό. Ας προχωρήσουμε μπροστά».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου διερωτάται για το που βρίσκονται τα… όρια και θέλει να συζητήσουμε τα πάντα.

Την ίδια ώρα που ο Τσαβούσογλου θέτει δημόσια τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις της χώρας του από την Ευρώπη “ανώνυμοι αξιωματούχοι” κάνουν δηλώσεις κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, με το εξής νόημα: “ΑΝ η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια ,τότε θα ληφθούν ΚΑΠΟΙΑ μέτρα”! Πως ακριβώς εννοούν τα όρια οι Ευρωπαίοι είναι μέγα ερώτημα…Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να θεωρήσουν ότι τα ξεπέρασε;

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον ΟΗΕ υπάρχουν δηλώσεις που κατηγορούν την Τουρκία για εγκλήματα πολέμου στη Συρία…Αλλά όπως έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία , οι Ευρωπαίοι είναι επιλεκτικά …ευαίσθητοι.

loading...