Σε τι αποσκοπούν οι νέοι εξοπλισμοί όταν δεν χρησιμοποιούνται οι υπάρχοντες, άραγε;

10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ

Της Λέττας Καλαμαρά
Αντί υπεράσπισης της χώρας με πραγματικά πυρά, 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τη ζωή των Ελλήνων και το μέλλον της νέας γενιάς μοιράζει ο κουβαρντάς Κυριάκος Μητσοτάκης στον κύκλο των διεθνών και ντόπιων αρπακτικών που δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα. Σαμπάνιες ανοίγουν στην Τουρκία για τη διείσδυση στον πυρήνα της Ελλάδας τις Ένοπλες Δυνάμεις με τους γνωστούς συνεργάτες τους την ίδια ώρα που ο Υπουργός Χρυσοχοϊδης θωρακίζει την Τουρκία στον Έβρο με το φράχτη του.

Σε τι αποσκοπούν οι νέοι εξοπλισμοί όταν δεν χρησιμοποιούνται οι υπάρχοντες, άραγε; Μήπως γιατί απλά δύο σύμμαχοι δεν πολεμούν ποτέ και στήνεται ένα θέατρο για να δικαιολογηθούν εξωφρενικές δαπάνες για τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από δεξιώσεις, κορδέλες και μονολόγους πατριωτισμού; Μήπως ξαναζούμε ως deja vu ημέρες Σημίτη και Τζοχατζόπουλου που τόσο ζημίωσαν την Ελλάδα;

Ο Λεωνίδας έμεινε στην παγκόσμια ιστορία με ένα δόρυ, μία ασπίδα και άλλους 299 που απλά δεν πρόδωσαν την πατρίδα τους. Δεν χρειάζονται δισεκατομμύρια ευρώ, κύριε Μητσοτάκη, για ένα, στρατό που δεν έχει πολεμήσει εδώ και 70 χρόνια. Πεδίο μάχης χρειάζεται, τόλμη χρειάζεται και φιλοπατρία έννοιες μισητές στους εχθρούς της Ελλάδας που υπηρετείτε πιστά όπως και οι προκάτοχοί σας. Για λίγους μήνες εξουσίας παραπάνω και πολλά άλλα ίσως ευεργετήματα.


Μάγκας τελικά ο Κυριάκος ως μεσάζων της ελευθερίας μας. Θερμά συγχαρητήρια και στη Μαντάμ “Ο” και καλά γεννητούρια. Τόσος ανιδιοτελής πατριωτισμός χωρίς μάσκες μας συγκινεί. Μάλλον γραμμάτιο ξεπληρώνεται με το αζημίωτο μετά την επαίσχυντη συμφωνία μειωμένης επήρειας της Κρήτης, που θα την βρούμε μπροστά μας όπως τότε που κάποιος άλλος από την παράταξή σας ξεπούλησε τη Μακεδονία στο Βουκουρέστι για να τη ρευστοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας 10 χρόνια μετά.

Αποικία μαγκιάς…

loading...