Ο δολοφόνος του Τάσου Ισάακ κατεβαίνει για «υποψήφιος» ηγέτης των Κατεχόμενων!

Μόνο τα δύο ελληνικά κράτη έχουν ανεχτεί τόσες εγκληματικές ενέργειες από την τουρκική πλευρά και να μην αναζητούν δικαιοσύνη για τα όσα έχει πράξει.

Κάλεσμα προς τις Αρχές της Δημοκρατίας να κινήσουν εκ νέου τις διαδικασίες για σύλληψη του Ερχάν Αρικλί, εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ απευθύνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.

Σε ανάρτησή της η Πρωτοβουλία αναφέρει:

«Την «υποψηφιότητά» του για τις παράνομες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα υπέβαλε ο Ερχάν Αρικλί. Εναντίον του Αρικλί, που είναι και μέλος της ψευδοβουλής, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Η υπόθεσή του παρέμεινε στο ψυγείο, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία και οι ηγεσίες της, υποχώρησαν μπροστά στις επίπλαστες εξελίξεις στο Κυπριακό και άφησαν να περάσουν σχεδόν 25 χρόνια, κατά παράβαση της απαίτησης για δικαίωση της θυσίας τόσο του Τάσου όσο και του Σολωμού Σολωμού, ο δολοφόνος του οποίου Κενάν Ακίν απολαμβάνει τη σύνταξή του στα κατεχόμενα, έχοντας διατελέσει πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και λεγόμενος «υπουργός» του κατοχικού καθεστώτος.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», επί τη ευκαιρία της «επανεμφάνισης» του Ερχάν Αρικλί, που αξιώνει την καρέκλα του κατοχικού ηγέτη, καλεί τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες για σύλληψη και έκδοση όλων των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Αν δεν το πράξουν, τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους και αγνοούν την παράκληση των οικογενειών των δύο ηρώων της Αμμοχώστου.

Με την «υποψηφιότητα», δημιουργείται μια ευκαιρία για την Κυπριακή Δημοκρατία να επανορθώσει για την αβουλία τεσσάρων κυβερνήσεων και τεσσάρων Γενικών Εισαγγελέων και να ζητήσει επανειλημμένα την έκδοση του Αρικλί, που έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από εκείνους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Τάσο Ισαάκ, τον άγριο Αύγουστο του 1996. Αν όχι, είναι σαν να αποδέχεται να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με έναν φονιά και να διαπραγματευτεί για την «ειρήνη» στην Κύπρο. Πόσος εξευτελισμός;

«Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»

4 Σεπτεμβρίου 2020».

loading...