ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΚΑΤΑΠΑΚΤΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ












Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Το ζήτημα της Προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, συζητώντας με
τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Economist, Ντάνιελ Φράνκλιν στον οποίο δήλωσε ότι: «Αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να φέρουμε το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

 Και θα σεβαστούμε την απόφαση, η οποία θα βασίζεται σε συνυποσχετικό το οποίο θα υπογράψουμε με την Τουρκία. Θα ζητάμε από το Δικαστήριο να λάβει απόφαση πάνω στο ζήτημα που θα έχουμε θέσει.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όταν δύο χώρες διεκδικούν δικαιώματα σε μια θαλάσσια περιοχή, δεν επιτρέπονται οι μονομερείς ενέργειες.»

Αυτή η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι επικίνδυνα απλουστευτική, αίολη από πλευράς νομίμων χειρισμών του Διεθνούς Δικαίου και ευχόμαστε να μην καλύπτει ένα παρασκήνιο δόλιων ενεργειών ντόπιων και ξένων ελίτ οι οποίες κινούνται συστηματικά και επί δεκαετίες εναντίον της χώρας μας.

Γιατί, Συνυποσχετικό η Τουρκία ΔΕΝ θα υπογράψει χωρίς να είναι βέβαιη από πριν για τα κέρδη της.

Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα υποστεί βέβαιο ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων της στα διεθνοδικαιϊκά κεκτημένα της, καθώς και σε Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα, Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Ήδη οι ξένες ελίτ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανίας έχουν επιβάλλει με μυστικές συνομιλίες να αναζητείται Πλαίσιο ενδοτισμού για συγκυριαρχία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, καθώς και για εγκατάλειψη της Κύπρου.

Το μόνο δίλλημα των Επικυρίαρχων της χώρας μας είναι το εξής:

1. Η Ελλάδα και φυσικά και η Κύπρος να εκχωρήσουν εθελόδουλα τα νόμιμα διεθνοδικαιϊκά τους κεκτημένα και μεγάλο μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας στην Τουρκία με «συνομιλίες» ή και Συνυποσχετικό προσφυγής στη Χάγη. Και

2. Η Ελλάδα και φυσικά και η Κύπρος να εκχωρήσουν εθελόδουλα τα νόμιμα διεθνοδικαιϊκά τους κεκτημένα και μεγάλο μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας στην Τουρκία με «συνομιλίες» ή και Συνυποσχετικό προσφυγής στη Χάγη, τα οποία όμως η Άγκυρα τα θέλει ΚΑΙ με Τσαμπουκά. Η καθαρόαιμη τουρκική αυτή λέξη περικλείει όλη την δήθεν περίφημη τουρκική «Σχολή» διπλωματίας των τελευταίων πολλών αιώνων.

Όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης η μόνη διαφορά μεταξύ της δήθεν «λύσης» 1 και 2 είναι η βία, ο «Τσαμπουκάς» της Τουρκίας τον οποίο εξασκεί όχι ως πραγματική δύναμη, αλλά ως το σκοινί στην διελκυστίνδα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

 Γιατί αυτό ακριβώς ήταν και είναι η Τουρκία: ένα σκοινί που τραβούν οι Μεγάλες Δυνάμεις η κάθε μία στην μεριά της. Άρα, ως μη πραγματική δύναμη η Τουρκία μπορεί να κερδίσει ΜΟΝΟ μέσω ελληνώνυμων ενδοτικών και ριψάσπιδων, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τον πόλεμο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων με μία εξαναγκαστικά… αμοιβαία Προσφυγή στη Χάγη, η Τουρκία μόνο κερδισμένη θα είναι. Γιατί η ίδια Ελλάδα θα την βγάλει από τον περιορισμό των τριών (3) ν.μ. από της ακτές της, τα οποία ορίζει σαφώς η Συμφωνία της Λοζάνης, 1923.

 Έτσι οτιδήποτε καινούργιο κερδίσει η Τουρκία το οποίο θα εκτείνεται πέραν της συνοριογραμμής της, των τριών (3) ν.μ., θα είναι προς όφελός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...