Η Δανία τα είπε “έξω απ΄ τα δόντια” στους Τούρκους, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε εξαιρετικά βίαιη επίθεση εναντίον της Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε “εγκληματικό κράτος”, και ονόμασε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “εγκληματία πολέμου”.
Επίσης, ζήτησε “η Τουρκία να εγκαταλείψει αμέσως το έδαφος Συρίας και το Αφρίν επειδή δεν σέβεται το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και κάνει ό, τι κάνει ο τουρκικός στρατός”.
Ο εκπρόσωπος της Τουρκίας απάντησε ότι η χώρα του θα μπορούσε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δανία, για να λάβει την απάντηση, από τον Δανό αξιωματούχο:
“Φιλοξενούμε δύο εκατομμύρια τριάντα χιλιάδες Τούρκους στη Δανία και τους αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστικά, σαν Δανούς πολίτες. Εάν θέλετε να διακόψετε τη διπλωματική σχέση και όλες τις σχέσεις με τη Δανία, μπορείτε να τους αποσύρετε από τη Δανία. Όλοι αυτοί εργάζονται, έχουν οικογένειες και εμείς σεβόμαστε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Στη Δανία, η κυβέρνηση πληρώνει δωρεάν γιατρούς, σχολεία και εκπαίδευση. Είμαστε ένα πολιτισμένο κράτος και όχι ένα εγκληματικό κράτος όπως η Τουρκία, που εκπροσωπείτε”.
Τότε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας φώναξε και προσέβαλε τη Δανία, στην τουρκική γλώσσα.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε την αναστολή της Συνόδου και την αναστολή της συνάντησης, για διαβούλευση για 30 λεπτών. Στη συνέχεια επέστρεψε στην αίθουσα, αλλά ο εκπρόσωπος της Δανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στη συνάντηση επειδή δεν θέλει να συναντήσει “έναν εκπρόσωπο των τεράτων που σκοτώνουν ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες και άντρες”.

loading...