Ο Τσαβούσογλου παραπονιέται επειδή δεν έχει θάλασσα – Γιατί να έχει θάλασσα; Δεν την έχασε στους πολέμους;

Τον χάρτη με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας εάν επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια έδειξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να αποδείξει ότι η Τουρκία «ασφυκτιά».
Παρέλειψε βεβαίως να αναφέρει ότι τα χωρικά ύδατα φτάνουν εκεί επειδή η Ελλάδα κατέχει σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία κατοικούνται από τους Έλληνες τα τελευταία τουλάχιστον 5.500 χρόνια.
Ξέχασε επίσης να πει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε εδαφική κυριαρχία πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της.
Η Τουρκία μπορεί να κέρδισε τον ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1922, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ωστόσο, το Αιγαίο έμεινε στην Ελλάδα και είναι σαφές πως ό,τι κερδήθηκε με πόλεμο, όπως το Αιγαίο, δεν παραδίδεται με συνθήκες.
Η Τουρκία παραπονιέται ότι δεν έχει θάλασσα.
Γιατί να έχει θάλασσα; Τη θάλασσα την έχασε σε μια σειρά από πολέμους από το 1821 έως το 1922.
Είναι σαν να παραπονιέται η Ελλάδα που δεν κατάφερε τελικά να απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της ελληνόφωνης μεσαιωνικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Όσο θα φαινόταν παρανοϊκό να βγαίνει ο εκάστοτε Έλληνας ΥΠΕΞ και να κλαίγεται επειδή η Κωνσταντινούπολη δεν είναι ελληνική, άλλο τόσο παρανοϊκό είναι να κλαίγεται ο Τσαβούσογλου επειδή δεν έχει μία θάλασσα που έχασε σε πολέμους.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδειξε τον χάρτη με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 μίλια, την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη.

loading...