Κίνα: Επιστήμονες εξερευνούν τεχνολογία που θα επιτρέπει στον κόσμο να ταξιδεύει για οπουδήποτε μέσα σε μία ώρα

 

Κινέζος ακαδημαϊκός αποκάλυψε ότι επιστήμονες διαστημικών ταξιδιών εξερευνούν τεχνολογία που θα επιτρέπει στον κόσμο να ταξιδεύει για οπουδήποτε μέσα σε μία ώρα. 

Ο Μπάο Γουεϊμίν, από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, αποκάλυψε σε ένα συνέδριο, αυτήν την εβδομάδα, ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες δεκαετίες.

Κατά την ομιλία του στο Διαστημικό Συνέδριο Κίνας 2020, στο Φουζού, ο ακαδημαϊκός είπε ότι τα ταξίδια μπορεί να γίνουν τόσο ρουτίνα όσο η πτήση μιας αεροπορικής εταιρείας έως το 2045.

Μάλιστα, ο κ. Μπάο, ο οποίος είναι διευθυντής της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, εξήγησε ότι η τεχνολογία υπερηχητικής πτήσης και η αυτή των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων θα είναι απαραίτητες για την επίτευξη του στόχου.

Επισημαίνεται ότι η Κίνα προσπαθεί να φτάσει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ και να γίνει μια σημαντική διαστημική δύναμη μέχρι το 2030.

Ωστόσο, το Πεκίνο έχει κάνει αρκετά βήματα για να γίνουν οι διαστημικές πτήσεις πιο οικονομικές τα τελευταία χρόνια, καθώς αναπτύσσει επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους.

loading...