Νούμερο ΣΟΚ, ΥΦΕΣΗ ΡΕΚΟΡ στην ιστορία της χώρας!!! Ο κορωνοϊός «γονατίζει» την Ελλάδα

Αν συνεχιστούν τα μέτρα περιορισμού, τότε τα ξεμπερδέματα θα είναι πάρα πολύ άσχημα…
Ύφεση ρεκόρ στην σύγχρονη ιστορία της χώρας!!! Αυτό ανακοίνωσε  σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Αυτό μεταφράζεται σε κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ κατά 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Δεν είναι κρυφό πως η μεγάλη αυτή ύφεση καθρεφτίζει τους τριγμούς που δέχθηκε η ελληνική οικονομία την δύσκολη περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το lockdown και ουσιαστικά παρέμενε κλειστός ο τουριστικός κλάδος.

Με αυτά που βλέπουμε να εφαρμόζονται, πολύ φοβόμαστε πως η ύφεση θα αυξηθεί. Όλα αυτά και ενώ η οικονομία, με την αλλαγή κυβέρνησης, είχε ξεκινήσει να παίρνει την ανιούσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο 3μηνο του έτους, ήταν μακράν καλύτερη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης με την ύφεση να περιορίζεται οριακά κάτω από το 2%, κάτι που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό!!!

Το κρίσιμο 3μηνο για την χώρα θα είναι το 3ο και αυτό διότι η υπάρχουν οι δύο πιο ισχυροί μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος για την ελληνική οικονομία, λόγω του τουρισμού αλλά και όσα επακολουθήσουν τον χειμώνα.

loading...