ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ,ΚΑΙ (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΣ) ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ…










Γράφει ο Κυανούς Ουρανός
 
Όσο τα τελευταία χρόνια προχωράμε κάθε μέρα σε πιο δύσκολες καταστάσεις, ακούγεται όλο κι από περισσότερους το ερώτημα : “Γιατί δεν επεμβαίνει ο Χριστός, να μας σώσει;”.

Διακρίνω αυτούς που ρωτούν σε τρεις κατηγορίες :

1 – τους μη πιστεύοντες στον Χριστό ή πιστεύοντες κάπου αλλού (από ονομασμένες θρησκείες συμπεριλαμβανομένων των λοιπών χριστιανικών “δογμάτων” ή φιλοσοφικά ρεύματα ή μαρξισμούς-λενινισμούς (και τα λοιπά) ή αθείες ή αγνωστικισμούς κλπ).

2 – τους δηλούντες Ορθόδοξους μεν αλλά μη πιστεύοντες στην πράξιν και

3 – τους πραγματικά Ορθόδοξους πιστούς.

Για μεν την πρώτη κατηγορία δεν έχω να πω τίποτα.  Ας πάνε εκεί που πιστεύουν να τους ορμηνεύσουν τα καθέκαστα (ίσως και τα μέλλοντα) και να “ζητήσουν από κει τα ρέστα”. 

Είναι ανώφελο ό,τι κι αν τους πεις.  Πρακτικά είναι σαν να δουλεύουν σε λειτουργικό Windows και να τους δώσεις συμβουλές για συστήματα Apple.  Πλήρης ασυμβατότητα…

Πριν ασχοληθώ με την δεύτερη κατηγορία, πρέπει να διευκρινήσω τον όρο “πραγματικά πιστός”.  Είναι γεγονός ότι όταν τους θέτεις τον όρον εξανίστανται και ακούς διάφορες ανοησίες, όπως “ποιός έχει το πιστόμετρο” και διάφορα άλλα παρεμφερή. 

Πιστόμετρο δεν υπάρχει.  Είναι γελοίο να λέμε ότι κάποιος έχει 85,67% πιστοβαθμούς κι ο άλλος 32,987654%.  Αλκοολούχα διαλύματα είμαστε;

Ή είσαι πιστός στον Χριστό ή δεν είσαι.  “Μεσοβέζικες” καταστάσεις δεν υπάρχουν.

Πιστός στον Χριστό σημαίνει να αποδέχεσαι πλήρως την Αγία Γραφή, το Σύμβολο της Πίστεως και την Πατερική Παράδοσιν.  ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΡΔΙΑΚΑ. 

Να μην αμφισβητείς το παραμικρό από αυτά και ασφαλώς να προσπαθείς να τα εφαρμόσεις άσχετα αν δεν θα το καταφέρεις ποτέ, παρά μόνον με την βοήθεια του Χριστού. 

Ο Χριστός δεν υποχρέωσε κανένα να τον ακολουθήσει αλλά αν Τον πιστεύεις και Τον ακολουθήσεις υποχρεούσαι να κάνεις ΥΠΑΚΟΗ και μόνον σε Αυτόν.  Αλλιώς γίνεσαι Κονάνος, φοράς το άσπρο πουκαμισάκι σου, το λαμπερό χαμόγελο και influencer στους ακολούθους σου.

Ο Χριστός ενσαρκωνόμενος δεν υποσχέθηκε σε κανέναν βιοτή χαρισάμενη αλλά ξεκαθάρισε ότι όσο ζεις πολεμάς σε μια ανελέητη κυρίως πνευματική μάχην, ώστε να προκριθείς για την Αιώνια Ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ

loading...