ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ…



Γράφει ο Δήμος Γ. Θανάσουλας 
Δικηγόρος

Το παραπάνω γράφημα καταγράφει την εξέλιξη των κρουσμάτων και των θανάτων από covid -19 στη χώρα μας.

Εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η θνητότητα ( θάνατοι ανά κρούσμα) είναι σήμερα πιο μικρή από ποτέ με 12.734 καταγεγραμμένα κρούσματα ( πολλαπλάσια στην πραγματικότητα) έναντι 300 θανάτων.

Το δεύτερο κύμα των κρουσμάτων δεν ακολουθείται από αντίστοιχο κύμα θανάτων, καθιστώντας τον covid-19 μια ευρέως μεταδιδόμενη νόσο πλην όμως ήσσονος επικινδυνότητας που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος των ελευθεριών μας.

Η Δευτέρα της 14ης Σεπτεμβρίου πρόκειται να σηματοδοτήσει εκτός από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το ξεκίνημα της περίφημης Μάχης της Μάσκας στα Σχολεία.

Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ενισχύσει τη θέση της σε αυτή τη μάχη.

Εξέδωσε μια αυστηρότατη ΚΥΑ και έχουν αποσταλεί ιδιαιτέρως λεπτομερείς και πιεστικές οδηγίες στους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Επιστρατεύθηκαν μεγαλοδημοσιογράφοι, Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, παραγγέλθηκε ομοβροντία τηλεοπτικών μηνυμάτων, ακόμη και η ίδια η Υπουργός Παιδείας, στοχεύοντας στο κοινό των νεαρών μητέρων, εμφανίστηκε σε απευθείας μετάδοση σε τηλεοπτικό lifestyle μαγκαζίνο (άλλως πώς πρωινάδικο) με όσο πιο γλυκά μάτια μπορούσε, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ήταν πίσω από τη μάσκα.

Η κυβέρνηση επίσης φρόντισε και για την άμυνά της απέναντι στις αντιδράσεις των γονέων.

Στις μέρες που προηγήθηκαν πληροφορηθήκαμε για απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, για πάσης φύσεως εισαγγελικές παρεμβάσεις σε βάρος διαμαρτυριών γονέων αλλά και είδαμε να λαμβάνει χώρα μια μαζική στοχοποίηση όλων όσων διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για αυτό το μέτρο, με φραστικούς προπηλακισμούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τους ως «γραφικούς», «ψεκασμένους» κ.λ.π.

Το σχέδιο μάχης της κυβέρνησης φαντάζει ισχυρό και προετοιμασμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Κι όμως:

«Κανένα σχέδιο μάχης δεν επιβιώνει της επαφής με τον εχθρό» είχε αποφανθεί ο ιδιοφυής Πρώσος Στρατηγός Γκουντέριαν και από τη διαπίστωση αυτή δεν μπορεί φυσικά να εξαιρεθεί επ’ ουδενί το σχέδιο της κυβέρνησης. Γιατί;

Για τουλάχιστον έξι λόγους:

α) Γιατί το σχέδιο απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδιοφυές.

Ανεδαφικό είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που θα μπορούσε κανείς να δώσει. Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τη χρήση της μάσκας από τους μαθητές …. του νηπιαγωγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...