Translate the article and read it to your Language

Να γίνει αύξηση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο…ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Προειδοποιητική για την Τουρκία ήταν η απόφαση της άτυπης συνόδου των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, για την λήψη οικονομικών κυρώσεων, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης που προκαλεί στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο! Λήψη οικονομικών κυρώσεων που θα εφαρμοστούν εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της ρητορική και την προσχηματική της επιθυμία για διάλογο με την Ελλάδα, προτάσσοντας τον στόλο της στην περιοχή και απειλώντας μας, με πόλεμο! Όμως η Τουρκία δυστυχώς, δεν διστάζει καθημερινά να μας παρουσιάζει το βάρβαρο πρόσωπό της, το προερχόμενο από τα βάθη της Ασίας! Αυξάνοντας περαιτέρω την ένταση, με πολεμικές κραυγές νέο-πασάδων και νέο-μπέηδων! Όπως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, ο οποίος δήλωσε:

«Την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) με τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις και τις παράνομες τους ενέργειες. Αυξάνει περισσότερο την ένταση, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, η άνευ όρων υποστήριξη που δίνει η Ε.Ε με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, σε αυτό το δίδυμο που θέλει να αγνοήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Όπως ο αντιπρόεδρος της ασιατικής χώρας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος μεταξύ άλλων μας είπε ότι θα είναι “αιτία πολέμου” η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν. μίλια από τα 6 στο Αιγαίο Πέλαγος!

Λες και αυτό το φοβικό σύνδρομο δεν το διακηρύσσουν από το 1985, ως αντίδραση της Τουρκίας στο αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος, που πηγάζει από το Δίκαιο της Θάλασσας και το οποίο θεσμοθετήθηκε στη διάσκεψη στο Montego Bay το 1982 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (UNCLOS 1982), για ένα ενιαίο και συνεκτικό νομικό πλαίσιο που θέτει κανόνες στην χρήση των θαλασσών και των ωκεανών! Και που δυστυχέστατα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να αψηφήσει τις τουρκικές πολεμικές κραυγές και να ενεργοποιήσει το απόλυτο δικαίωμά της!

Βέβαια στις παραπάνω ατεκμηρίωτες και πέραν κάθε λογικής απόψεις, απάντησε το ΥΠΕΞ μας:

«Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου. Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους.

Η Τουρκία δεσμεύεται από το Άρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων. Αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά.

Σε κάθε περίπτωση, της υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία».

Μια ανακοίνωση, που προσωπικά με καλύπτει και πιστεύω σε τέτοιο έντονο και σαφές ύφος δεν είχε διατυπωθεί κατά το παρελθόν!!Μάχη του Μαντζικέρτ εσύ, Ναυμαχία του Γέροντα εμείς…Αλλά πρωτίστως ο Τούρκος νέο-σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν χάνει ευκαιρία να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας υπενθυμίζει την ιστορία, όπως αυτός την διαβάζει! Όπως την φιέστα (για άλλη μια φορά που διοργάνωσε στις 26 Αυγούστου 2020, λόγω της επετείου που οι Σελτζούκοι Τούρκοι νίκησαν στην μάχη του Μαντζικέρτ τον στρατό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (1071)!

Ξέχασε όμως ο Τούρκος νέο-σουλτάνος να “γιορτάσει” και στις 29 Αυγούστου 2020, την ημέρα της Ναυμαχίας του Γέροντα (κόλπος απέναντι από την Λέρο - 29 Αυγούστου 1824), όπου ο ελληνικός στόλος τον οποίο διοικούσε ο Ανδρέας Μιαούλης διέλυσε τον τουρκικό-αιγυπτιακό στόλο υπό την αρχηγία του Αιγύπτιου Ισμαήλ Γιβραλτάρ και του Τούρκου Χοσρέφ Πασά!

Δεν νομίζει ο νέο-σουλτάνος της Τουρκίας, ότι αυτή η ημερομηνία (29 Αυγούστου 1824) είναι πιο κοντά στο σήμερα, αλλά και πιο σημειολογική, αφού μιλάει για στόλους και ναυμαχίες;

Ας αφήσει λοιπόν τις στεντόρειες κραυγές του κι ας λουφάξει στην τρύπα του!!Αυτό είναι πολιτικό ήθος;Η Βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου δήλωσε χθες το μεσημέρι την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την οποία πρώτα είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα!

Όμως μετά από λίγες ώρες ανακάλεσε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώνοντάς του, πως μετάνιωσε (;;;) και θέλει να επιστρέψει στο κόμμα της, που την πήρε άγνωστη στο πολιτικό πανελλήνιο και της έδωσε Έδρα στη Βουλή των Ελλήνων!

Δυστυχώς λοιπόν, αυτούς τους πολιτικούς έχουμε, γιατί τα πολιτικά κόμματα έτσι χαλαρά και ανεύθυνα, κάνουν την επιλογή των υποψηφίων τους! Αυτούς, που θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδος και των Ελλήνων!

Κι αν είναι πολιτικά ανήθικο ένας Βουλευτής να ανεξαρτητοποιείται, μη παραδίδοντας την Έδρα του (δηλαδή και αχάριστος και εξουσιομανής), άλλο τόσο πολιτικά ανήθικο είναι – όπως είπα και παραπάνω – ένα κόμμα να επιλέγει επιδερμικά τους υποψηφίους του!

Αλλά επειδή το φαινόμενο αυτό στο παρελθόν το έχουμε δει πολλές φορές – κυρίως σε μικρά κόμματα - μήπως πρέπει να ανατρέξουμε και στην ευθύνη των αρχηγών αυτών των κομμάτων, που θέλουν όλη την προβολή και την εξουσία για τους εαυτούς τους; Με την δημιουργία καθαρώς προσωποπαγών κομμάτων; Πού δεν δίνουν στους βουλευτές και τα στελέχη τους “χώρο να αναπνεύσουν” και να προβληθούν; Πού τρέμουν στην ιδέα να ανοίξουν το κόμμα τους στην ελληνική κοινωνία, επειδή το θεωρούν φέουδό τους;

Ενδεχομένως κάποια χρονική στιγμή να πω περισσότερα επί αυτού του θέματος!

Πάντως για την ιστορία – κι ας μην έχει ιδιαίτερη αξία - να σας πω ότι η κ. Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου εκλέχτηκε στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :