Ας δουν τα ΒΙΝΤΕΟ πολλές φορές – Ο Τούρκος ετοιμάζεται και δεν θα κάνει πίσω

 

Λίγο πριν τις επαφές Αθήνας-Άγκυρας…

Όπως είδαμε χθες, «κλείδωσε» η διαδικασία επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο χώρες έχουν φτάσει σε συμφωνία, ώστε οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν, ενδεχομένως, την επόμενη εβδομάδα.

Ο διεθνής παράγοντας πιέζει για ειρηνική διευθέτηση των διαφορών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία, να υποχωρεί φαινομενικά, αποσύροντας το Oruc Reis, να επιχειρεί όμως να ξεδιπλώσει την διπλωματική της κουτοπονηριά, καθώς η Ελλάδα δέχεται μόνο διάλογο επί της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, κάτι που η Άγκυρα σκοπεύει να παρακάμψει.

Οι Τούρκοι στις διαπραγματεύσεις θα έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ». Δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να κάνουν πίσω, τουλάχιστον για την ώρα. Έχουν πείσει πολύ κόσμο στην Τουρκία περί αυτής.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:

Σε ακόμα ένα βίντεο που πρέπει επίσης να δει πολλές φορές η κυβέρνηση πριν ξεκινήσει τις όποιες επαφές, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκαλύπτει την ατζέντα των «διερευνητικών συνομιλιών», όπως την φαντάζεται η Άγκυρα.
Οι Τούρκοι θέλουν να συζητήσουν για τα πάντα! Αυτό διαφημίζουν στο εσωτερικό.
Μάλιστα έχουν απειλήσει: Ή θα συζητήσουμε για όλα ή η Άγκυρα θα επανέλθει με την απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας σε Αιγαίο, Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο…
Την ίδια ώρα που γίνονται αυτές οι δηλώσεις, αντί οι Ευρωπαίοι να βάλουν την Τουρκία στην θέση της, εκβιάζουν την Κύπρο να υποχωρήσει 
Το «πόκερ» που ξεκινά για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θα είναι δύσκολο…
Δείτε τις προθέσεις των Τούρκων:

loading...