Πρώτα καθαρίστε τα δόντια του δεινοσαύρου και μετά.. ανοίγετε το Μουσείο.

Melena Ryzik

Όταν το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα ανοίξει ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου , θα μοιάζει – όπως όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα που έχουν τοποθετηθεί ξανά για την εποχή του Covid – να φαίνεται και να αισθάνεται λίγο διαφορετικό.

Το γλυπτό του Ρούσβελτ, που κάθεται σε ένα παγκάκι ακριβώς μέσα σε μια χαμηλότερη είσοδο και πρώην δημοφιλές σημείο για φωτογραφίες, έχει εγκλωβιστεί με ορθοστάτες. Ditto το μοντέλο του φεγγαριού στο Rose Center for Earth and Space, όπου κάποτε μπορούσες να σταθείς και να μάθεις το σεληνιακό βάρος σου.

ΕικόναΗ Alba Pena καθαρίζει τον εκθεσιακό χώρο Albertosaurus στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Πίστωση…Amy Lombard για τους New York Times

Οι οθόνες αφής είναι απενεργοποιημένες, όπως και οι ταινίες Imax στο Hayden Planetarium. Η αίθουσα των μετεωριτών θα παραμείνει ανεξερεύνητη και το μικρό θέατρο που είναι κρυμμένο κάτω από τη μακριά, μακριά ουρά του Τιτανόσαυρου θα παραμείνει άδειο. Κάτω από τον τεντωμένο λαιμό του μεγαθήρου την περασμένη εβδομάδα, ένα μέλος του προσωπικού του μουσείου δοκιμάζει έναν στρατό αυτόματων απολυμαντικών χεριών που πρόκειται να αναπτυχθεί. Το ρομποτικό τους blurp είναι πλέον μέρος του soundtrack σε πολλούς εκθεσιακούς χώρους.

Ο επαναπροσδιορισμός και η ανακατασκευή της εμπειρίας του μουσείου πρέπει να είναι αξιοσημείωτες και διαβεβαιωτικές, δήλωσε η Έλεν Β. Φότερ, πρόεδρος του μουσείου. «Είμαστε πολύ πρόθυμοι για τους ανθρώπους όχι μόνο να είναι ασφαλείς αλλά και για τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς», είπε, ειδικά καθώς μπαίνουν ξανά σε μεγάλους δημόσιους χώρους για πιθανώς την πρώτη φορά σε πολλούς μήνες.

Εικόνα
Νέα καλύμματα από πλεξιγκλάς έχουν εγκατασταθεί γύρω από διάφορα εκθέματα και αντικείμενα με δυνατότητα αφής στο “T. rex: The Ultimate Predator »έκθεση.Πίστωση…Amy Lombard για τους New York Times

Αλλά για όλες τις αλλαγές – που περιλαμβάνουν τις ώρες του μουσείου, τα εισιτήρια, τις τιμές και τον ζωντανό προγραμματισμό (κανένα για να μιλήσουμε) – πολλά θα παραμείνουν τα ίδια. Η γαλάζια φάλαινα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναστολή. (Πού αλλού θα μπορούσε να την κρατήσει;) Οι διοράματα είναι εξίσου παγωμένες, αν τώρα είναι λίγο λιγότερο σκονισμένες. Το μουσείο έχει χρησιμοποιήσει το μακρύτερο κλείσιμο στην ιστορία των 150 χρόνων ως ευκαιρία για καθαρισμό.

Μια πρόσφατη ημέρα της εβδομάδας, ένας εργαζόμενος σκαρφαλώθηκε πάνω από έναν ανελκυστήρα, σπρώχνοντας μια πολύ πίσω γωνία της κορυφής της γυάλινης θήκης του prosauropod. Τα δάπεδα είναι υπερβολικά γυαλισμένα. Έτσι είναι τα δόντια του T. rex .

Ακόμη και τα διαδραστικά αντικείμενα που είναι τώρα εκτός ορίου έχουν ενισχυθεί προστατευτικά, με το βλέμμα προς τη στιγμή που μπορούν να είναι προσβάσιμα ξανά. Ο Michael Meister, διευθυντής του σχεδιασμού της έκθεσης, κυλούσε στα δωμάτια των δεινοσαύρων με ένα καλάθι γεμάτο με ειδικά κατασκευασμένα καλύμματα από πλεξιγκλάς, τα έβαζαν πάνω. «Είναι όλα φτιαγμένα για να είναι ευέλικτα – για να έρθουν αμέσως», είπε. «Ο στόχος δεν είναι να κρύψει τίποτα ή να αφαιρέσει τίποτα», επειδή η προσδοκία, η ελπίδα, είναι ότι αυτές οι προσαρμογές θα είναι προσωρινές, είπε.
βίντεο

Στα μπροστινά σκαλιά του μουσείου, το άγαλμα του Ρούσβελτ με άλογο, που πλαισιώνεται από έναν αφρικανό και έναν ιθαγενή – για χρόνια το αντικείμενο κριτικής ως σύμβολο του ρατσισμού και της αποικιοκρατίας – παραμένει εκεί, αν και το μουσείο και η πόλη συμφώνησαν Ιούνιος ότι πρέπει να αφαιρεθεί . Κανένα σχέδιο δεν έχει ακόμη παγιωθεί, αλλά η έκθεση «Διεύθυνση του αγάλματος» συνεχίζεται, τώρα με νέα σήμανση για να βοηθήσει τον έλεγχο του πλήθους σε ένα στενό διάδρομο εκεί.

Σε όλο το μουσείο, υπάρχουν νέα φίλτρα αέρα, μοτίβα κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης και πορτοκαλί αυτοκόλλητα που δηλώνουν πού να στέκεστε σε κάθε γωνία ενός ανελκυστήρα, για να διατηρείτε την κοινωνική απόσταση. (Μόνο δύο άτομα κάθε φορά, ζητά το μουσείο.)

Εικόνα
Το άγαλμα του Θεόδωρος Ρούσβελτ, ακριβώς μέσα σε μια χαμηλότερη είσοδο, έχει εγκλωβιστεί με ορθοστάτες.Πίστωση…Amy Lombard για τους New York Times

Αυτή είναι μια μεγάλη τάξη όταν το κτίριο του Central Park West έχει συνήθως περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, σχεδόν μισό εκατομμύριο από αυτούς μαθητές. Τώρα, η χωρητικότητα περιορίζεται στο 25 τοις εκατό, αλλά ένας εκπρόσωπος του μουσείου είπε ότι σκοπεύει να πάει κάτω από αυτό αρχικά, για μια ακόμη πιο οικεία εμπειρία – επιτρέποντας σε εκατοντάδες, όχι χιλιάδες, επισκέπτες ανά ώρα, έως περίπου 3.500 την ημέρα. Οι πρώτες πωλήσεις για εισιτήρια με χρονοδιάγραμμα ήταν ισχυρές, είπε. (Το μουσείο ανοίγει ξανά σε μέλη στις 2 Σεπτεμβρίου.)

Το μουσείο έχει λειτουργήσει πριν από πανδημίες και σοβαρές εκδηλώσεις. Το 1908, άνοιξε μια έκθεση για τη φυματίωση, την πνευμονική ασθένεια που μεταδίδεται με βακτήρια και ήταν ο κορυφαίος δολοφόνος της πόλης στις αρχές του 20ου αιώνα. Ήταν ένα πρωτο-blockbuster μιας παράστασης , με γραμμές γύρω από το μπλοκ. το 10.000 άτομα το είδαν μια μέρα, σύμφωνα με το μουσείο.

Εικόνα
Το μουσείο έχει χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο κλείσιμο στην ιστορία των 150 χρόνων ως ευκαιρία να κάνει κάποιον βαθύ καθαρισμό. Εδώ, τα δάπεδα της αίθουσας της βιοποικιλότητας καθαρίζονται.Πίστωση…Amy Lombard για τους New York Times

Η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία τμήματος δημόσιας υγείας στο μουσείο, του οποίου ο επιμελητής είχε την προοπτική να αρχίσει να συλλέγει δείγματα βακτηρίων και άλλων μικροβίων. Αυτή η συλλογή αποτέλεσε τη βάση ενός εθνικού αποθετηρίου που υπάρχει ακόμα σήμερα, ως βασικός πόρος για τους ερευνητές.

Νωρίς σε αυτήν την πανδημία, το μουσείο δημιούργησε διαδικτυακούς πόρους για να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει τον κοραναϊό και την αναζήτηση μιας θεραπείας . προγραμματίζεται περισσότερος προγραμματισμός. Οι επιστήμονες του εργάζονται επίσης σε σχετική έρευνα. Η ανταλλαγή γεγονότων και επιστημονικών στοιχείων που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία «είναι πολύ καλή για μας», είπε η κα Futter. “Η επιστήμη και η εκπαίδευση δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικά.”

Για να μπείτε ξανά στις μεγάλες αίθουσες και τους περίκομψους χώρους των θεσμών όπως η Φυσική Ιστορία ή το Met, μετά από μήνες στους οποίους ο κόσμος μας συρρικνώθηκε τόσο πολύ – σε πολύ μικρά διαμερίσματα και σε πολύ γνωστές γειτονιές, η μούδιασμα της εγχώριας ρουτίνας – είναι γρήγορα ανακαλύψτε ξανά το δέος . Τα μουσεία τέχνης μας δίνουν ομορφιά και προκαλούν τη σκέψη μας. Τα μουσεία φυσικής ιστορίας, τα οποία παρουσιάζουν την εξέλιξη του κόσμου μας και τους πολυάριθμους πολιτισμούς του πάνω από αιώνες, προσφέρουν προοπτική.

Εικόνα
Διαδραστικά εκθέματα όπως οι κλίμακες δαπέδου που εμφανίζουν το βάρος του επισκέπτη στο φεγγάρι είναι πλέον εκτός ορίων.Πίστωση…Amy Lombard για τους New York Times

Εικόνα
Σε ολόκληρο το μουσείο, μονόδρομα μοτίβα κυκλοφορίας και πορτοκαλί αυτοκόλλητα θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να διατηρήσουν την κοινωνική τους απόσταση. Πίστωση…Amy Lombard για τους New York Times

Ακόμα και για την κ. Futter, η οποία άρχισε να επισκέπτεται το μουσείο ως κορίτσι 5 ετών ή μικρότερη, ήταν συναισθηματική η επιστροφή. «Πηγαίνοντας μέσα και έξω από τις πόρτες του κάθε μέρα και νύχτα, και δεν το κάναμε για μήνες, ήταν δύσκολο και επώδυνο», είπε. «Η επιστροφή ήταν συγκινητική και πραγματικά πολύ χαρούμενη.»

Αναμένει ότι πολλοί επισκέπτες του μουσείου μπορεί επίσης να πλημμυρίσουν με συγκίνηση – με νοσταλγία και αίσθηση κοινότητας, ανακούφιση και χαρά κατά την επιστροφή, όσο και άγρυπνη, σε μια ζωντανή ζωή που θυμάται.

«Η ίδια η επίσκεψη μεταφέρεται», είπε. “Σας αφήνουμε να επισκεφθείτε παντού, επτά ηπείρους και το διάστημα, στο Central Park West και στην 79th Street.”

«Εξίσου αλήθεια είναι η τεράστια διαβεβαίωση ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σταθερά – και είμαστε ένα από αυτά.”

loading...