Α.Γεωργιάδης για Πρέσπες: «Η συμφωνία μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Είχαμε πει πως αν ψηφιστεί δεν μπορούμε να την αλλάξουμε»

 

Τι είπε μεταξύ άλλων για την πορεία της εθνικής οικονομίας.

«Εξαιρετικά καλά» πήγε σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα καθώς όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 «θα δείτε καταιγισμό αμερικανικών επενδύσεων σε διάφορους τομείς».

Ως προς την ανακοίνωση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ότι το γ’ τρίμηνο θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «τα στοιχεία που έχουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν συνηγορούν σε αυτό».

«Το α΄ εξάμηνο του 2020 σε γενικές γραμμές η οικονομία κράτησε αυτό είδαν οι αγορές και έριξαν τα επιτόκια. Πιστεύω ότι και το β εξάμηνο θα πάμε καλύτερα» πρόσθεσε ο υπ. Ανάπτυξης.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση είναι πάνω από το θέμα της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι το τέλος του έτους έχουμε εξασφαλίσει ρευστότητα 10 δισ. ευρώ».

Ως προς την αναστάτωση με τον χαρακτηρισμό «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έγινε λάθος απο τους γραφειοκράτες του ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αμηχανία για τα Σκόπια. Είχαμε πει προεκλογικά ότι αν ψηφιστεί η συμφωνία δεν αλλάζει όμως αυτό δεν αναιρεί ότι είναι μια συμφωνία που δεν μας αρέσει και μας φέρνει σε δύσκολη θέση».

«Για την κυβέρνηση δεν είναι ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια υποχρεωτική, δεσμευτική και κακή συμφωνία που όταν μας δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει να αλλάξουμε δύο σημεία: τη γλώσσα και την εθνικότητα» συμπλήρωσε.

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός, τέλος, ότι «ούτε μια στο δισεκατομμύριο δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στη Βουλή».

loading...