Η «εξ αποστάσεως μάθηση» είναι συχνά οξύμωρη

Νίκολας Κρίστοφ….

Πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρότερα για να επιστρέψουμε τα παιδιά στο σχολείο.

Ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ επέμεινε ότι τα σχολεία ανοίγουν εκ νέου, το ιδιωτικό σχολείο που φοιτά ο γιος του, ο Μπάρον, διατηρεί την απομακρυσμένη μάθηση.

Ναι, αυτό μοιάζει με ένα διπλό πρότυπο, αλλά είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Η Barron θα έχει υπολογιστή και πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο σπίτι. Θα έχει τους ενήλικες να βεβαιωθούν ότι κάνει τη δουλειά του και θα μπορεί να φάει το γέμισμά του χωρίς δωρεάν σχολικά γεύματα.

Με λίγα λόγια, τα εύπορα παιδιά θα είναι ως επί το πλείστον καλά ακόμα και χωρίς προσωπικές τάξεις. Ωστόσο, μια μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν 17 εκατομμύρια Αμερικάνα παιδιά ζουν σε σπίτια χωρίς internet υψηλής ταχύτητας και περισσότερα από επτά εκατομμύρια δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι. Για μειονεκτούντα παιδιά, η “διαδικτυακή μάθηση” είναι ένα οξύμωρο.

Το παρατεταμένο κλείσιμο σχολείου θα επιδεινώσει τα ποσοστά εγκατάλειψης σε ολόκληρο το έθνος, επειδή το να χάσετε μόλις το 10 τοις εκατό των ημερών της τάξης σχετίζεται με έναν επταπλάσιο αυξημένο κίνδυνο εγκατάλειψης. Ακόμα και σε κανονικές περιόδους, μόνο το 53% των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του Γραφείου Ινδικής Εκπαίδευσης ολοκληρώνουν το γυμνάσιο. Το κλείσιμο μετά τον τυφώνα Κατρίνα οδήγησε πολλούς μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο για πάντα.

Φοβάμαι ότι η υπερβολική αγκαλιά του Τραμπ να ανοίξει ξανά τα σχολεία οδήγησε τους Δημοκρατικούς να είναι ενστικτωδώς προσεκτικοί. Ο κίνδυνος είναι ότι όταν προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους μαθητές από την πανδημία – ειδικά τους μειονεκτούντες μαθητές – ενδέχεται να βλάψουμε μόνιμα το μέλλον τους.

Ας ταξινομήσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία είναι ασυνεπή.

Είναι λάθος να υποστηρίζουμε, όπως έκανε ο Τραμπ, ότι τα παιδιά είναι «σχεδόν άνοσα» στον κοροναϊό, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για τους μαθητές είναι μικρός. Τα άτομα ηλικίας 5 έως 14 ετών αντιπροσωπεύουν λιγότερους από έναν στους 1.000 θανάτους Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ όλων των αιτιών θανάτου παιδιών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα από τον Φεβρουάριο, ο κοροναϊός ήταν υπεύθυνος λιγότερο από το 1% του χρόνου.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι για τους ηλικιωμένους δασκάλους και τους παππούδες των μαθητών, αλλά οι υποστηρικτές του ανοίγματος των σχολείων σημειώνουν ότι άλλες χώρες έχουν λειτουργήσει επιτυχώς σχολεία. Στα περισσότερα από αυτά τα μέρη, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Νορβηγία και η Ταϊβάν, το Covid-19 ήταν σχετικά σπάνιο, αλλά η Σουηδία κράτησε τα σχολεία της ανοιχτά, παρόλο που είχε σημαντικά υψηλότερο κατά κεφαλήν αριθμό θανάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχω επικρίνει την προσέγγιση της Σουηδίας για την πανδημία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολύ υψηλή θνησιμότητα και σημαντική οικονομική ζημία, αλλά προσφέρει ένα παράθυρο για το τι συμβαίνει όταν μια χώρα με υψηλά επίπεδα Covid-19 κρατά τα σχολεία ανοιχτά. Η Σουηδία δεν βρήκε αυξημένο κίνδυνο για τους δασκάλους, σε σύγκριση με εκείνους σε άλλες θέσεις εργασίας.

Ένα άρθρο αναθεώρησης από έναν Σουηδό επιδημιολόγο, Jonas Ludvigsson , κατέληξε στο συμπέρασμα: «Τα παιδιά είναι απίθανο να είναι οι κύριοι παράγοντες της πανδημίας. Το άνοιγμα σχολείων και νηπιαγωγείων είναι απίθανο να επηρεάσει τα ποσοστά θνησιμότητας Covid-19 σε ηλικιωμένους ».

Editors’ Picks

The True Cost of Lionel Messi’s Declaration of Independence

‘Bill & Ted’ Explained by Gen X to Gen Z

Roanoke’s ‘Lost Colony’ Was Never Lost, New Book Says
Continue reading the main story
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αντίθετα στοιχεία. Μια μελέτη στο JAMA Pediatrics υποδηλώνει ότι τα παιδιά μπορεί να φέρουν αρκετό ιό για να μεταδώσουν την πανδημία. Ο κοροναϊός έτρεξε σε ένα στρατόπεδο που κοιμόταν στη Γεωργία, έτσι ώστε το 76% των κατασκηνωτών και των μελών του προσωπικού για τα οποία ήταν διαθέσιμα τα αποτελέσματα των δοκιμών. Τα σχολεία σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες άνοιξαν ξανά και στη συνέχεια έπρεπε να κλείσουν ξανά , τουλάχιστον προσωρινά, μετά από εκρήξεις του ιού – ένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε μέρη της χώρας που δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη την πανδημία.

Εκτός από τον αντίκτυπο στην υγεία, γνωρίζουμε επίσης ότι τα παιδιά με χαμηλό εισόδημα υποφέρουν δυσανάλογα όχι μόνο από τον ιό, αλλά και από το κλείσιμο του σχολείου. Ο McKinsey έχει εκτιμήσει ότι το παρατεταμένο κλείσιμο θα μπορούσε να κοστίσει τους μαθητές έως και 14 μήνες εκπαίδευσης και να οδηγήσει σε ένα εκατομμύριο πρόσθετες λύσεις λυκείου. Οι εκπαιδευτικές απώλειες θα μείωναν τα κέρδη των μαθητών καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής κατά 80.000 $ ο καθένας, με τους μαθητές Μαύρου και Λατίνου να υποφέρουν εκατοστιαίες μειώσεις στα εισοδήματα διπλάσιες από αυτές των λευκών, υπολόγισε ο McKinsey.

Δεδομένων όλων αυτών, η συμβουλή της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής φαίνεται σωστή, ότι κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να επιτρέψουμε στα παιδιά να ξαναρχίσουν με ασφάλεια την προσωπική τους μάθηση.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μαθητές με ειδικές ανάγκες (περίπου 14 τοις εκατό της εγγραφής), καθώς και για μαθητές χαμηλού εισοδήματος και για αυτούς που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν. Αλλά αυτό δεν αφορά την ορμητική εκτροφή παιδιών στα σχολεία, αλλά το να κάνουμε ό, τι μπορεί να γίνει για να κάνουν τα σχολεία ασφαλή. Αυτό σημαίνει επιθετικές δοκιμές, μάσκα, ανοιχτά παράθυρα, υπαίθρια μαθήματα όταν είναι δυνατόν και ομαδοποίηση μαθητών σε ομάδες, και θα απαιτήσει πολύ περισσότερη ομοσπονδιακή βοήθεια για τα σχολεία.

Ας αγκαλιάσουμε επίσης το εύρος ζώνης για όλους , με βάση την ηλεκτροδότηση της υπαίθρου τη δεκαετία του 1930 και του ’40. Το Διαδίκτυο είναι τόσο σημαντικό σήμερα όσο και η ηλεκτρική ενέργεια.

Θα υπάρξουν κάποια μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο επιπολασμός του κοροναϊού είναι τόσο υψηλός ώστε η προσωπική εκπαίδευση θα πρέπει να ανασταλεί, αλλά αυτή πρέπει να είναι η εξαίρεση. Είναι παράλογο το ότι επιτρέψαμε να λειτουργούν καταστήματα οινοπνευματωδών ποτών, γυμναστήρια, καταστήματα όπλων, εστιατόρια και μαριχουάνα, διατηρώντας παράλληλα κλειστά τα σχολεία.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι, σε ευρύτερη έννοια, ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε ξανά τα σχολεία είναι να απαιτήσετε ευθύνη από τους ηγέτες μας και όλους τους υπόλοιπους από εμάς. Η πορεία είναι απλή: Ελέγξτε τον ιό με μάσκες, κλειδώματα επιχειρήσεων, κοινωνική απόσταση, επιθετικές δοκιμές και αυστηρή παρακολούθηση (συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής λυμάτων, η οποία δίνει έγκαιρη προειδοποίηση ότι υπάρχει ο ιός). Εάν οι χώρες μας μπορούν να το κάνουν, μπορούμε επίσης. Τα παιδιά μας αξίζουν τον κόπο.

loading...