«Τέλος» ο Λεωνίδας Μπόμπολας από τη διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

 Μαρίνα Φούντα

Τι σηματοδοτεί η δυναμικότερη «είσοδος» του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Την οριστική αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα από τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σηματοδοτεί η δυναμικότερη «είσοδος» του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest στον Όμιλο, που έγινε γνωστή, χθες Τετάρτη.

Η ολλανδική εταιρεία, που κατείχε ήδη ποσοστό 4,96% στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατέληξε σε συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, προκειμένου να αποκτήσουν call option. To δικαίωμα προαίρεσης αφορά σε ποσοστό 12,5%, ήτοι στο ποσοστό του κ. Μπόμπολα.

Η ολλανδική εταιρεία μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ενώ εάν το ασκήσει, το ποσοστό της θα φτάσει το 17,51%.

Η «εδραίωση» της παρουσίας των Ολλανδών στον Όμιλο βάζει τέλος σε οποιαδήποτε σενάρια ή σκέψεις τυχόν επιστροφής του Λεωνίδα Μπόμπολα στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι Ολλανδοί είχαν πάντοτε πίστη στη διοίκηση του Ομίλου υπό τους αδερφούς Καλλιτσάντση, ενώ φέρεται να είχαν εμφανιστεί και το 2017 στο προσκήνιο, διεκδικώντας και τότε το ποσοστό του κ. Μπόμπολα. Η συμφωνία, ωστόσο, τότε δεν είχε προχωρήσει…

loading...