ΟΙΚΟΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ, ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ “ΕΡΗΜΙΤΗΣ”

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Η περιοχή “Ερημίτης Κασσιόπης” είναι μια παραθαλάσσια δασική έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Έχει πάρα πολλές και ωραίες μικρές παραλίες με βότσαλα και άμμο. Είναι μια παρθένα περιοχή. Στο κέντρο της υπό πώλησης έκτασης, βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία με βότσαλα και φανταστικά νερά. Προσεγγίζουν μόνο καραβάκια. Όμως, το εκπληκτικό είναι πως 10 μέτρα από την ακτή, υπάρχει συστάδα βούρλων και ακριβώς μετά μια μικρή λίμνη, πραγματικός υδροβιότοπος.

Η σούπερ επένδυση του Αδώνιδος Γεωργιάδη…

Αυτήν την παρθένα και απείρου κάλους περιοχή, οι Μνημονιακές κυβερνήσεις την χαρακτήρισαν ως “επένδυση”! Μια “επένδυση”, η οποία αποτέλεσε την πρώτη αποκρατικοποίηση το 2012 και η οποία εν τοις πράγμασι ολοκληρώθηκε το 2017 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Και η οποία προ ολίγων εβδομάδων μπήκε στην τελική ευθεία της υλοποίησης του περιβαλλοντικού εγκλήματος!

Για αυτήν την τεράστια “επένδυση” καυχάται ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας:

«Μία από τις επενδύσεις στις οποίες δώσαμε προτεραιότητα ήταν αυτή της εταιρείας επενδύσεων NCH Capital στην περιοχή “Ερημίτης” της Κασσιόπης στη βόρεια Κέρκυρα. Επένδυση συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που χρονολογείται από το 2012 όταν η εν λόγω εταιρεία απέκτησε μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ έκταση 490 στρεμμάτων για ήπια τουριστική ανάπτυξη – μόλις στο 7% της συνολικής έκτασης…

Παρ’ όλο που ο Δήμος όφειλε, με βάση τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, να απαντήσει στον επενδυτή εντός 60 ημερών, παρήλθαν 120 και πλέον ημέρες χωρίς να το πράξει, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος προέβαλε προσχηματικές δικαιολογίες επειδή στην πραγματικότητα είναι αντίθετος στο έργο.

Τελικά, για να προχωρήσει το πρότζεκτ στην Κασσιόπη αναλάβαμε ως Κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία, όμως, απ’ όλη αυτήν την υπόθεση προκύπτει, κατά τη γνώμη μου, το ερώτημα: Είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να καθυστερεί μια τέτοια επένδυση που αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού;

Θέλω, πάντως, με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλουμε να αντιδικούμε με τις τοπικές κοινωνίες. Ούτε οι επενδύσεις στρέφονται εναντίον τους. Το αντίθετο. Στην περίπτωση της επένδυσης στην Κασσιόπη, οι κάτοικοι της Βόρειας Κέρκυρας είναι αυτοί που θα βρουν δουλειά εκεί, τα δικά τους ακίνητα θα πάρουν αξία, ο δικός τους τόπος θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Άρα, εναντίον των δικών τους συμφερόντων, στρέφεται αυτός που εμποδίζει την επένδυση, όχι αυτός που την υποστηρίζει…» !

Επένδυση προς όφελος των πολιτών; Είμαστε σίγουροι;

Ωστόσο, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 σε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στην καθημερινή εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” με τίτλο: “Εκποιούν δημόσια περιουσία δίπλα στο σπίτι του Ρόθτσιλντ”, έγραφα:

«Η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά έχει αποφασίσει να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής, τη δημόσια ακίνητη περιουσία στους τροϊκανούς (ο διαγωνισμός παραχώρησης της έκτασης για 99 χρόνια προκηρύχθηκε το 2012 και κατακυρώθηκε στην NCH Capital τον Ιανουάριο του 2013)! Μια δημόσια περιουσία, η οποία από την ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση, δεν είχε αξιοποιήσει το ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, αποφάσισε με συνοπτικές 77 ρυθμίσεις-διαδικασίες, να προωθήσει άρσεις περιορισμών για όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Έτσι, μεταξύ των άλλων, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%, όπως επίσης, καταργείται το άρθρο 11 του νόμου 3136/2008, το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με Εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσει την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Έχει δε, ήδη ανακοινωθεί η έναρξη διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιόπη, που συμπεριλαμβάνεται στα υπό πώληση φιλέτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την “αξιοποίηση” οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας. Όπως, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου:

“Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό έτη”.

Αυτός, είναι, λοιπόν, ο παράδεισος που σκέπτονται να εκποιήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τροϊκανούς “αφεντάδες τους” και να αποδείξουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα αυτού του υδροκέφαλου κράτους να διαχειριστεί σωστά την περιουσία του»!

Σύμμαχος των Κερκυραίων η οικογένεια Ρόθτσιλντ…

Όμως σε αυτήν την σούπερ “επένδυση” δεν αντέδρασε μόνο ο Δήμαρχος όπως ισχυρίζεται ο κύριος Υπουργός! Αφού στις 11 Ιουλίου 2020 υπήρξε πολύ δυναμική κινητοποίηση – διαμαρτυρία στις Σινιές της Κέρκυρας, χιλιάδων πολιτών που αντιδρούν σε αυτήν την “επένδυση” της κυβερνήσεως και οι οποίοι ζήτησαν την αναστολή εκτέλεσης μιας απόφασης που δυναμιτίζει το φυσικό κάλλος της περιοχής, προς όφελος ολίγων “εκλεκτών”!

Μιας “επένδυσης” μαζικού τουρισμού, χωρίς τις κατάλληλες περιφερειακές υποδομές σύνδεσης με την πόλη της Κέρκυρας και που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία αυτής της “επένδυσης”!

Μιας “επένδυσης” που απέχει χιλιόμετρα από το τριτοκοσμικό αεροδρόμιο του νησιού, λίγο έξω από το κέντρο της πόλεως της Κέρκυρας!

Όμως οι κάτοικοι αυτής της θεσπέσιας περιοχής της Κέρκυρας βρήκαν σύμμαχό τους, στον αγώνα τους, την οικογένεια Ρόθτσιλντ, που όπως ανέφερα και στο άρθρο μου της 11ης Σεπτεμβρίου 2012 έχει χτίσει βίλα – στρατηγείο στην κορυφή του Ερημίτη! Ναι της γνωστής πολύ πλούσιας εβραϊκής οικογένειας των τραπεζιτών – επενδυτών! Που στο φάσμα τομέων τους περιλαμβάνουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ακινήτων, της εξόρυξης, της ενέργειας, της μικτής γεωργίας, της οινοποίησης και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Έτσι την ίδια ημέρα με τις κινητοποιήσεις πολιτών στις Σινιές, εκπρόσωπος των Ρόθτσιλντ διά μέσω του twitter πήρε θέση κατά της κυβερνητικής “επένδυσης” στον Ερημίτη Κασσιόπης! Κατηγορώντας ευθέως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για “επενδυτικό φιάσκο” το οποίο θα έχει ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις!

Ο Μακρόν των Ρόθτσιλντ…

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπήρξε επιθεωρητής οικονομικών στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομίας κατά το χρονικό διάστημα 2004-2008. Το 2007 διετέλεσε αναπληρωτής εισηγητής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επικεφαλής τον Ζακ Ατταλί.

Όμως ο Εμανουέλ Μακρόν πλήρωσε 50 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο που τον δέσμευε με την κυβερνητική σύμβαση (το 2008) και αποχώρησε για να εργαστεί ως επενδυτικός τραπεζίτης σε μια εξαιρετικά αμειβόμενη θέση σε Τράπεζα της οικογένειας Ρόθτσιλντ.

Έτσι, στις 6 Απριλίου 2016 ο Εμανουέλ Μακρόν – με την ολόθερμη στήριξη της οικογένειας Ρόθτσιλντ – ίδρυσε ανεξάρτητο πολιτικό κόμμα, με την επωνυμία “Εμπρός” (En Marche), με φιλελεύθερο, προοδευτικό χαρακτήρα! Για τον λόγο αυτό δέχτηκε την έντονη επίθεση από τον τότε Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ! Ωστόσο, από το 2012-2014 υπήρξε αναπληρωτής Γ.Γ. στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων και ακολούθως ανέλαβε Υπουργός των Οικονομικών! Κύριο μέλημα της τότε πολιτικής του, η προώθηση φιλικών μεταρρυθμίσεων στις γαλλικές επιχειρήσεις (;;;)!

Στις 30 Αυγούστου 2016 ο Εμανουέλ Μακρόν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση πριν τις προεδρικές εκλογές του 2017 και στις 16 Νοεμβρίου 2016 δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την Γαλλική Προεδρεία!

Μια υποψηφιότητα που κανένας δεν υπολόγιζε, κι όμως ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας!

Ένας χαρισματικός Πρόεδρος που συνεχίζει διεθνώς να εκπλήσσει, προσπαθώντας να τηρήσει αυτό που προεκλογικά υποσχόταν! Nα “ξεκλειδώσει την Γαλλία”!

“Ξεκλείδωμα” που το διαπιστώνουμε, στην προσπάθεια πρωταγωνιστικού ρόλου στην ΝΑ Μεσόγειο και την αρπαγή της ηγεσίας στην ΕΕ από την Γερμανία!

Αυτόν λοιπόν έχει σήμερα η Ελλάς στρατηγικό σύμμαχο, στις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, κόντρα στην χαλαρή υποστήριξη της Άγκελα Μέρκελ και την πολιτική των ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Έτσι ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η οικογένεια Ρόθτσιλντ, θα “επιτρέψει” την κυβερνητική “επένδυση” στον Ερημίτη Κασσιόπης;

Οι Ρόθτσιλντ συνδέουν Μακρόν – Δένδια;

Αλλά όπως έγραφα και στο άρθρο μου την περασμένη Κυριακή με τίτλο: “Μητσοτάκης εναντίον Δένδια;”, ο ΥΠΕΞ μας, όπως μου είπε εξέχουσα πηγή μου, “ακούει” στον γαλλικό παράγοντα, ενώ αντίθετα ο Πρωθυπουργός μας “ακούει” στον γερμανικό!

Φέρνοντας η πηγή μου ως στοιχείο, τη συνάντηση του ΥΠΕΞ μας με τον πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου Aguila Saleh στο Τομπρούκ της Λιβύης, και πως αυτή υπαγορεύθηκε “άνωθεν”!

Αφού όπως φημολογείται ο Κερκυραίος Νίκος Δένδιας έχει άριστες σχέσεις με την οικογένεια Ρόθτσιλντ!

Αφού ακόμη πιο έντονες φήμες λέγουν, πως είναι ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας Ρόθτσιλντ!

Τι να σας πω; Αυτά ακούγονται στα κερκυραϊκά πολιτικά στέκια!

Εν αναμονή των ραγδαίων εξελίξεων…

loading...