Ο άγνωστος «πόλεμος» που μαίνεται στον Έβρο – Από πολεμικά εμβατήρια μέχρι…ηχοβολιστικά όπλα!

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Έβρος ενισχύεται «σιωπηλά»!

Δίχως τις τυμπανοκρουσίες των γειτόνων μας, οι ελληνικές αρχές εξοπλίζουν υλικοτεχνικά αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό τον Έβρο.

Σκοπός είναι να σταλθεί ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα αποτροπής στα ελληνοτουρκικά σύνορα από εκείνο που του περασμένου Μαρτίου όταν ορδές από χιλιάδες αλλοδαπούς με την συμβολή Τούρκων στρατιωτών επιχείρησαν να εισβάλλουν σε ελληνικό έδαφος.

Επέκταση και ενίσχυση του τείχους

Αγνοώντας τις κλασσικές -και ως ένα βαθμό γραφικές- αντιρρήσεις των αριστερών δυνάμεων του τόπου, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση για ουσιαστικό σφράγισμα του Έβρου.

Ήδη κατατέθηκε και υπεγράφη από την ελληνική Βουλή η σύμβαση για την επέκταση του τείχους στον Έβρο συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ και έκτασης 27 χιλιομέτρων.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί και η περαιτέρω ενίσχυση των σημείων που δέχθηκαν τη μεγαλύτερη πίεση κατά τις απόπειρες εισβολής της περασμένης άνοιξης.

Ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προ μερικών βδομάδων έκανε λόγο «για ένα τεχνητό εμπόδιο με πολλαπλό χαρακτήρα, καθώς πέραν της αναχαίτισης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, τη συμβολή στην άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων, ο φράχτης θα λειτουργήσει παράλληλα ως αντιπλημμυρικό έργο προστατεύοντας για γύρω καλλιέργειες και τους γειτονικούς οικισμούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως την κατασκευή του φράχτη έχουν αναλάβει οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, γεγονός που εκτιμάται ως απόλυτα θετική εξέλιξη τόσο ως προς τον χρόνο κατασκευής αλλά και ως προς την ποιότητα του έργου.

Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο διάστημα 5-8 μηνών.
Τα «υπερόπλα» της ΕΛ.ΑΣ. που θυμίζουν κάτι από…ΗΠΑ

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το νέο «υπερόπλο» που έχει εντάξει στην φαρέτρα της η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα ηχοβολιστικά συστήματα, τα Long Range Acoustic Device (LRAD), τα οποία είναι άκρως αποτελεσματικά όσο και επίπονα για τον επίδοξο εισβολέα.

Η χρησιμοποίησή τους ωστόσο δεν είναι απλή υπόθεση και θεωρείται βέβαιο πως αυτή θα γίνει μόνο εφόσον δεν υπάρχει άλλη λύση και η απειλή είναι μαζική.

Τα ηχοβολιστικά αυτά «όπλα» ουσιαστικά εκπέμπουν ειδικές συχνότητες, όχι απλά ενοχλητικές για τον «δέκτη» αλλά εξαιρετικά επίπονες.

Προκαλούν ισχυρό σοκ στο θύμα, το αποπροσανατολίζουν και αποσυντονίζουν οποιαδήποτε συντονισμένη ενέργεια του εκάστοτε εχθρού (π.χ. μαζική απόπειρα εισβολής σε ελληνικό έδαφος).

Αυτού του είδους τα όπλα που είναι κάτι το εντελώς καινούργιο στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στις μεγάλες αναταραχές σε Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα LRAD μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν και ως απλοί πομποί ηχητικών μηνυμάτων ακόμη και εμβατηρίων και είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα για την μετάδοση συχνοτήτων ή μηνυμάτων σε μακρινές αποστάσεις στοχευμένα.

Μπορούν να μεταδώσουν και πολεμικά εμβατήρια, μία τακτική που ήδη ακολουθείται από τις ελληνικές αρχές για να «σπάσει» το ηθικό των επίδοξων εισβολέων.

Οι λαβές πάνω στο εν λόγω «όπλο» είναι απαραίτητες προκειμένου ο χρήστης του να το κατευθύνει κατά βούληση ανά πάσα στιγμή, ενώ το βάρος τους ποικίλει (από 15 έως 320 κιλά).
Το ανθρώπινο δυναμικό

Οι άνθρωποι είναι το πλέον απαραίτητο «γρανάζι» για τη σωστή λειτουργία του γιγαντιαίου μηχανισμού φύλαξης των συνόρων μας.

Ως εκ τούτου ο Έβρος ενισχύεται και σε προσωπικό!

Τις τελευταίες βδομάδες στην υφιστάμενη αστυνομική δύναμη προστέθηκαν 400 συνοριοφύλακες στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Σκοπός τους να επανδρώσουν τα πλέον δύσβατα σημεία από τα οποία οι διακινητές αλλοδαπών -και πολλές φορές οι ίδιες οι τουρκικές αρχές- βρίσκουν διόδους.

Εκείνοι είναι πως έχουν εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας θερμικές κάμερες, θωρακισμένα τζιπ-«τέρατα» και μη επανδρωμένα σκάφη.

Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή η συνολική δύναμη επιτήρησης των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων κυμαίνεται στους 2.000 ένστολους.

loading...