Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η παραφιλολογία με τον ιό, τον κορονο-φερων-ομοιάζοντα.

 Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Προφανώς, Υπακούει (η παραφιλολογία) είτε στην ανάγκη των πολιτικών να θολώνουν τα νερά είτε στην ανάγκη των επιστημόνων να δείξουν ή μάλλον να καταδείξουν ότι είναι  επιστημονάρες, και φυσικά στην ανάγκη των πολιτών να ικανοποιήσουν την φυσική ροπή προς το ύποπτο και να αναδείξουν (οι πολίτες) την ικανότητα τους στην ανακάλυψη θεωριών συνομωσίας.

Πιθανόν δηλαδή να αφορά ένα παιχνίδι επικοινωνίας.

Με μια πολύ απλή εκπαίδευση των πολιτών θα είχαμε άμεσα και σαφή αποτελέσματα. Η αποτελεσματικότητα των παρακάτω μέτρων έχει αποδεδειχθεί σε βάθος χρόνου.

Μάθετε τα παιδιά σας άλλα και εσείς οι ίδιοι:

ΠΡΩΤΟΝ να σαπουνίζουν τα χέρια τους είτε μπαίνουν είτε πρόκειται να βγουν από την οικία και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ μάθετε τα παιδιά σας να έχουν ανα χείρας ένα χαρτομάντιλο. Όταν θα έρθει η στιγμή να βήξουν ή να φταρνιστούν τότε με το χαρτομάντιλο καλύπτουν μύτη και στόμα και έχουν μπλοκάρει το κάθε μικρόβιο που εξέρχεται μέσω των μικρών σταγονιδίων.

Με αυτή την μικρή συνήθειας δεν θα είναι απαραίτητη η μάσκα.

ΟΜΩΣ όταν μιλάμε εκσφενδονίζονται σάλια, μικρά υγρά συσσωματώματα στα οποία δυνατόν να υπάρχει ο ιός αλλά και πολλά άλλα μικρόβια. Γι αυτό και η μάσκα είναι πολύ χρήσιμη. Γιατί ο ιός μπορεί να είναι σε μέγεθος πολύ μικρότερος από τις οπές της μάσκας άλλα υπάρχει σε υγρά συσσωματώματα που είναι πολύ μεγαλύτερα από τις οπές με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται στην μάσκα ή στο χαρτομάντιλο.

ΟΜΩΣ αν μάθουμε τα παιδιά αλλά και εμείς οι ίδιοι να κρατάμε χαμηλούς τόνους  και να μην φωνάζουμε σαν τους στρατιώτες το 40 στα αλβανικά βουνά και πλένουμε τακτικά τα χέρια τότε είμαι βέβαος ότι η μάσκα δεν θα χρειάζεται.

Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Πτυχιούχος ΑΠΘ
Διδάκτωρ ΠΠ
Συγγραφέας

loading...