Translate the article and read it to your Language

Άκου τον Άγιο της Κόνιτσας κύριε Δένδια…Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβερνήσεως με την αλβανική. Η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη γι΄ αυτές τις διμερείς συζητήσεις! Αλλ’ όμως, μπορεί ποτέ να έχει κάποιος εμπιστοσύνη στον ανθέλληνα και ταυτόχρονα τουρκόφιλο Έντι Ράμα;

Ας προσέξει ιδιαίτερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας τα όσα παρακάτω του λέγει συμβουλευτικά και άριστος γνώστης των θεμάτων της Βορείου Ηπείρου, σπουδαίος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κ. Ανδρέας, μέσω ΔΤ που εξέδωσε στις 31 Αυγούστου 2020 η Μητρόπολή του:

«Δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο η πληροφορία, ότι την προσεχή βδομάδα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί τα Τίρανα, όπου θα έχει συζητήσεις με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο Χωρών (Ελλάδος - Αλβανίας) είναι κατ’ αρχήν ευπρόσδεκτος. Μάς προκάλεσε, όμως, κάποια ανησυχία η πληροφορία, ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο των όποιων, μεταξύ των θεμάτων πού θα συζητηθούν, θα είναι η οριστικοποίηση των λεπτομερειών σχετικά με την συμφωνία οριοθετήσεως των υδάτων και τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) μεταξύ των δύο χωρών. Στην συνέχεια γίνεται λόγος για την de jure κατάργηση του νόμου περί εμπολέμου καταστάσεως, καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα, ενώ τελευταία είναι η βελτίωση της καταστάσεως της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως και τα … δικαιώματα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα!

Όμως, κατά την γνώμη μας, το πρώτο θέμα πού θα πρέπει να συζητηθεί είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, τα οποία - όπως όλοι γνωρίζουν – ο Ράμα όχι μόνο δεν σέβεται, αλλά ασύστολα και αδίστακτα καταπατεί. Διότι, εάν υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται η οριοθέτηση των υδάτων και της Α.Ο.Ζ., αλλά η Αλβανία δεν αλλάξει τακτική έναντι των Βορειοηπειρωτών, ποιό θα είναι το όφελος;

Γι’ αυτό μας φαίνεται παράξενη έως ύποπτη η χαρά των αλβανικών Μ.Μ.Ε., αφού λέγεται ότι η “Ελληνική επιθετική διπλωματία στην περιοχή θα αποφέρει τα σχετικά “δώρα” για την Αλβανία”. Άραγε ποια “δώρα” ονειρεύονται οι γείτονες;

Είναι κατανοητό, ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει την Τουρκία και το φιλοπόλεμο της μένος, γι’ αυτό ίσως προσπαθεί να επιλύσει διάφορα προβλήματα με άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία. Αυτό, όμως, ἐπ’ οὐδενί λόγῳ πρέπει να γίνει εις βάρος των αδελφών Βορειοηπειρωτών. Κι’ όπως τονίζαμε σε πρόσφατες δηλώσεις μας, εάν η Αλβανία συνεχίσει να παραβιάζει τα δικαιώματα των εκείσε Ελλήνων, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει μέλος τῆς Ευρωπαϊκής Γνώσεως. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας ας μη παρασυρθεί από χαμόγελα και απλόχερες υποσχέσεις της γείτονας. Κατά το κοινώς λεγόμενο, αν χρειασθεί “να πατήσει πόδι”. Μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν οι Αλβανοί. Ας μείνει σταθερός και ανυποχώρητος. Ας προσέξει δε και το ζήτημα των εγκληματιών “Τσάμηδων”, τους οποίους υπογείως παρακινεί η Αλβανία σε παράλογες και ανιστόρητες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Τέλος, στην Ελλάδα δεν υπάρχει “αλβανική μειονότητα”. Σε όσους δεν αρέσει εδώ, ας επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Διαφορετικά, υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί πρόβλημα εκ του μηδενός. “Οι καιροί ου μενετοί”»!!Έβλεπες το πρόβλημα και κρυβόσουν πίσω από το δάχτυλό σου…Άλλο ένα ΔΤ από το ΑΚΚΕΛ στις 31 Αυγούστου 2020, που θα έπρεπε να έχει εκδοθεί από κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα:

«Αγκάλιασε τους Πακιστανούς στην Μεσαρά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου;

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) θεωρεί ότι αξίζει να υπενθυμίσει στους Κρητικούς αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό, ένα περιστατικό που ίσως αποδειχθεί χρήσιμο για μία περισσότερο ολοκληρωμένη αντίληψη σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης Πακιστανών κατά Ελλήνων στην Μεσαρά. Αφορά εμπλοκή του τότε και νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος σε μία χουντοειδή επίδειξη αλαζονείας ακύρωσε την παραχώρηση αίθουσας το 2016 για την 2η Συνδιάσκεψη του ΑΚΚΕΛ. Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, σε ανάρτησή του στο Facebook, γράφει ειδικότερα:

“Το 2016 όταν φώναζα για τους 3000 μετανάστες που είχαν συλληφθεί στην Γερμανία για παραβατική συμπεριφορά και η Μέρκελ τους έστειλε στην Κρήτη ο ΠΑΣΟΚος πρόεδρος του ΕΚΗ μας χαρακτήρισε φασίστες και ρατσιστές, μας αφαίρεσε την αίθουσα που μας είχε παραχωρήσει και σαμποτάρισε την 2η συνδιάσκεψη του ΑΚΚΕΛ. Ο ίδιος μάλιστα έλεγε πως όσοι λαθρομετανάστες και να πάνε στην Κρήτη, αυτός θα τους αγκαλιάσει….. Τα αποτελέσματα αυτής της εγκατάστασης λαθρομεταναστών στην Κρήτη το είδαμε στην Μεσαρά”!

Ο αγκαλίτσας πρόεδρος του ΕΚΗ μπορεί να πει κάτι σε όσους τραυμάτισαν, απείλησαν ή έκαναν χειρότερα οι αγκαλιασμένοι Πακιστανοί του; Οι Κρητικοί να βλέπετε τα μπουμπούκια που έχετε στο νησί και να θυμάστε.

Διαβάστε τη δήλωση του Προέδρου της ΑΚΚΕΛ Β. Τσομπανίδη για τους πρόσφυγες από το 2016 :

Τελικά κανένας δεν μας εξήγησε απο που προέρχονται οι 3000 πρόσφυγες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να εγκαταστήσει στην ακριτική Κρήτη. Βάσιμες πληροφορίες μου θέλουν να προέρχονται απο πρόσφυγες που έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί στην Γερμανία για παραβατική συμπεριφορά και θα απελαθούν στην πρώτη χώρα υποδοχής, την Ελλάδα. Άρα δεν έχουμε να κάνουμε με οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες αλλά με φονιάδες, βιαστές,ληστές και το κακό συναπάντημα που μαζεύτηκε στη Ευρώπη. Φυσικά και το σίγουρο είναι πως σε μια χώρα με κακή αστυνόμευση όπως η δική μας, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο θα συνεχίσουν την παραβατική τους δράση αλλά μαζεμένοι όλοι αυτή σε ένα νησί όπως η Κρήτη θα δημιουργήσουν συμμορίες που θα λεηλατήσουν το νησί χωρίς οίκτο. Η επιλογή όμως της Κρήτης είναι αυτό που με προβληματίζει, μοιάζει λες και οι δανειστές μας θέλουν να εκδικηθούν την λεβεντογέννα για την κατραπακιά στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η Κρήτη ιστορικά το 1924 ήταν απο τις περιοχές που μετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληθυσμών, με την πολύ σωστή κατ΄εμέ λογική πως ακριτικές περιοχές να μην έχουν μουσουλμανικές μειονότητες ώστε να μην μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση και γκρίζες ζώνες. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς καμιά λογική, χωρίς καμιά εξήγηση απαιτεί την μεταφορά 3000 μουσουλμάνων και το κυριότερο καταδικών στην ακριτική Κρήτη. Προσοχή κύριοι παίζετε με επικίνδυνα εθνικά θέματα, παίζετε με την φωτιά…..

Δεν υπάρχουν σχόλια :